2021-11-10 | Stijn Vansteenhuyse

Als een onderhoudscontract niet langer de lading dekt. Welkom groeicontract!

Wat begrijp jij onder een onderhoudscontract? Denk jij ook spontaan aan support, het oplossen van problemen en wat fixes hier en daar om alles up & running te houden? Begrijpelijk! Maar eigenlijk is dat niet waar het ‘onderhoudscontract’ van Studio Emma voor staat. Vanaf heden spreken wij liever over een groeicontract.

Tags:

Studio Emma

Wat begrijp jij onder een onderhoudscontract? Denk jij ook spontaan aan support, het oplossen van problemen en wat fixes hier en daar om alles up & running te houden? Begrijpelijk! Maar eigenlijk is dat niet waar het ‘onderhoudscontract’ van Studio Emma voor staat. Vanaf heden spreken wij liever over een groeicontract.

Altijd tijd voor jouw ambities

Het opleveren van een project betekent nog niet het einde van je online ambities. Vaak is het nog maar een eerste stap om je doelen te bereiken. Met een groeicontract gaan we proactief tijd reserveren zodat je stapsgewijs kan blijven groeien wanneer jij het zelf wil. Wanneer je niet over een groeicontract beschikt gaan we eerst een offerte opmaken die dan goedgekeurd moet worden. Pas als die goedkeuring er is kunnen we tijd gaan inplannen en omdat vele van onze klanten sterke ambities hebben kunnen wij vaak niet onmiddellijk starten. Dat betekent dat er toch wat tijd kan overgaan tussen de oorspronkelijke vraag en het moment waarop onze mensen daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan. Waarschijnlijk had je dit zelf liever vroeger gezien en zou je graag direct starten.

Met een groeicontract pakken we het anders aan. Bij het begin van het partnership reserveren we bijvoorbeeld X aantal dagen per maand. Tijd die vastgezet wordt in onze planning om te werken aan jouw online plannen. Hoe we die dagen precies invullen bekijken we later op basis van jouw focus en wensen. Op die manier spelen we veel korter op de bal en kunnen we nog meer topic gerelateerd werken. Dit garandeert een georganiseerde en gestructureerde manier van werken op maat van jouw actuele doelen. Bovendien kunnen we op die manier ook tijdig antwoorden op jullie wensen zonder meerkost.

Flexibel en transparant

De klant is meer dan ooit koning in de keuze van de gereserveerde tijd. Er is namelijk geen vaste formule die wordt doorgetrokken in alle contracten. Wel gaan we samen kijken wat de noden zijn voor jouw specifiek project en op basis daarvan gaan we keuzes maken. Tijd reserveren per maand, per twee maand of toch liever per kwartaal? Dat kan dus! Voor ons is het vooral belangrijk dat er een continue basis is in een bepaalde frequentie om samen verdere stappen te zetten. Onze klanten ervaren deze manier van werken als zeer positief en zijn blij dat we op deze manier de lange termijn doelstellingen voorop kunnen stellen. 

Hoeveel tijd moet ik voorzien als Magento of Pimcore klant?

Onze ervaring leert ons dat klanten met een databeheer project met Pimcore in een groeicontract kiezen voor een 2-3 dagen per maand. Alles hangt af natuurlijk van de lange termijnvisie en de next steps binnen het project.

Voor klanten die hun E-commerce beheren aan de hand van het Magento platform raden we toch eerder een weekje aan. De reden hiervoor is dat er binnen deze projecten iets meer deploy/uitrol en overhead zaken zijn om rekening mee te houden. Om echt efficiënt te kunnen werken en deze zaken te kunnen opvangen is het daarom beter om een 5-tal dagen per maand te hebben. Dit is een aanbeveling gebaseerd op de ervaring die we hebben. Logisch dat we dit dan samen bespreken en verder finetunen waar nodig.


Vragen over ons groeicontract of over E-commerce of databeheer in het algemeen?

Contacteer ons en dan bekijken we samen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.