5 augustus 2019

Een geslaagde multicountry set-up in Pimcore voor Evergreen

Data management voor alle tuinproducten in Pimcore voor 7 verschillende landen. Ofte: voor 7 landen een generiek datamodel opzetten en ervoor zorgen dat ieder land beheer kan doen over eigen producten voor hun website. Dat was de uitdaging voor Studio Emma!

Studio Emma bouwde alles in 1 Pimcore set-up, maar elk land heeft het gevoel beheer over zijn eigen website te hebben. Elk land heeft andere marketing en sales doeleinden, bijgevolg zal niet enkel een licht verschillend productaanbod terug te vinden zijn per land, maar ook andere productinformatie. Elk land ziet dus zijn eigen producten en bijhorende kenmerken in Pimcore.

Voor de admin die overzicht heeft over alle landen, ziet Pimcore er zo uit:

Dit is hoe Pimcore er uitziet voor 1 specifiek land:

De 7 websites zelf werden niet door Studio Emma ontwikkeld. Pimcore krijgt simpele product data aangeleverd en Pimcore levert vervolgens de verrijkte data aan de websites. De websites zijn geen webshops, maar online catalogi waarop de producten vindbaar en raadpleegbaar zijn.

Neem alvast een kijkje op de Belgische website van Evergreen om een idee te krijgen van hoe Pimcore de producten van heel wat kenmerken voorziet!

 

 

 

 


Geschreven door:

Pascal Vandenbrande

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten