27 mei 2020

Pimcore als oplossing voor masterdatamanagement uitdaging bij Delta Light

Ook Delta Lightfabrikant van architecturale verlichting, kiest voor Pimcore. Het bedrijf krijgt wereldwijd erkenning voor zijn vernieuwende verlichtingsproducten en is ondertussen uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Van ontwerpen, ontwikkelen, het maken van prototypes tot en met het produceren, verpakken en opslaan: het gebeurt allemaal in het Belgische hoofdkantoor van Delta Light.

Zoals voor veel productiebedrijven is master data management (MDM) een grote uitdaging voor een bedrijf dat zelf producten ontwikkelt en produceert. De grote hoeveelheid data zoals referenties, manuals, attributen en sales & marketing info die overal in de organisatie verspreid staan creëert een noodzaak om deze data goed te organiseren en centraliseren. Samen met Studio Emma als Pimcore Gold Partner richt Delta Light momenteel een PIM-/DAM-systeem in op maat. De flexibiliteit en de uitgebreidheid van Pimcore maakt het de ideale tool om aan alle huidige wensen van Delta Light te voldoen.

In dit project werd gekozen voor een gefaseerde aanpak. Het is voor hen in deze eerste fase belangrijk om alle productgerelateerde documenten, zoals packshots, technische fiches, brochures, manuals, etc. centraal te kunnen bewaren en automatisch te laten koppelen aan hun producten.

Daarom wordt in deze eerste fase PIM (product information management) ingericht in Pimcore met een robuust datamodel waarin alle productdata kan worden beheerd. Om dit datamodel effectief te vullen met basis productinformatie maken we een integratie met het ERP-systeem, SAP. Daarnaast werd het DAM-systeem (digital asset management) ingericht waarin men alle productgerelateerde documenten kan beheren.

Om de cirkel rond te maken en deze 3 elementen samen te brengen, ontwikkelen we een geautomatiseerd systeem om documenten via verschillende mogelijke scenario’s te koppelen aan de producten. Een hele oefening waarbij Pimcore duurzaam wordt gemodelleerd en ingericht om zo aan de eisen van de toekomstige fasen en verwachtingen te kunnen voldoen. 

Zelf een interessante uitdaging rond data management en benieuwd hoe Pimcore jouw business kan vergemakkelijken? Aarzel niet om contact op te nemen. Of ben je aan het bouwen of heb je nood aan verlichting, surf dan zeker naar de website van Delta Light!


Geschreven door:

Pascal Vandenbrande

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten