10 december 2020

Een Magento 2 webshop voor Cozino

Voor Cozino, B2C verkoper van producten voor leefkeuken en interieur, leverde Studio Emma een webshop in Magento 2 op. Achter het merk Cozino zit het bedrijf Royal Crown, een netwerk van zelfstandige keuken- en interieurbouwers die de krachten bundelen om Belgisch maatwerk te promoten. Zij hadden reeds een webshop, maar deze was gericht op hun verdelers en partners.

Cozino is echter een volledig nieuwe merknaam en hiermee wordt een merk in de markt gezet door Royal Crown waarbij gestreefd wordt naar duidelijk advies voor de eindklant. Bij een nieuw merk hoort een nieuwe Magento 2 webshop. Met deze webshop wil Cozino de klant begeleiden in zijn keuze van de juiste toestellen. Door een samenwerking met geschikte vakmannen, worden deze goederen correct geleverd en krijgt de eindklant een correcte service.

Dit mooie project heeft alle D’s van de projectaanpak van Studio Emma doorlopen. In de analyse fase (Discover, Define en Design) was dit in nauwe samenwerking met het marketing bureau van de klant. Studio Emma spreekt vanuit ervaring in Magento, het marketing bureau van de klant vanuit hun marketingtechnische achtergrond. Het design is het resultaat van een samenwerking van drie partijen: het marketing bureau, de klant en Studio Emma. Gezien deze grondige initiële analysefase is er een heel duidelijk zicht op scope en budget zodat de volgende fases vlot konden worden doorlopen.

Na de eerste 3 D’s zijn Develop, Deliver en Drive opgenomen. Zowel de development in Magento als de integratie met het lokaal ERP systeem voor synchronisatie van productinformatie werden hier uitgevoerd.

De samenwerking met Cozino startte in maart 2020 en het project werd opgeleverd binnen de 7 maanden, wat een mooie doorlooptijd is voor een project van deze omvang. We konden spreken van een vlot verloop van het project waarbij de klant openstond voor suggesties rond de technische uitwerking, maar daar ligt dan ook een belangrijk deel van onze expertise. De webshop die nu live is geplaatst is ontegensprekelijk slechts een start en er zal snel werk worden gemaakt van de vervolgstappen. Het is dan ook beter om te spreken van een traject in plaats van een project!

Aan de hand van een op maat gemaakt profiel zal de webshop alvast nog meer klantgericht advies geven zodat keuzes in het aankoopproces vlotter gemaakt kunnen worden. Enkel maar voordelen dus!

Zelf een interessante e-commerce uitdaging? Aarzel niet om contact op te nemen. Of op zoek naar nieuwe, verfrissende interieurartikelen voor de restyling van jouw keuken in 2021? Surf dan zeker naar de webshop van Cozino!


Geschreven door:

Pascal Vandenbrande

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten