29 januari 2016

Studio Emma kiest voor e-commerce pur sang

In 2015 besliste Studio Emma om zich te profileren als een puur e-commerce bedrijf en zich te focussen op het bouwen van webshops. Hierdoor werd vorig jaar sterk geïnvesteerd in kennis om het voltallig team klaar te stomen voor deze omschakeling. Ook werd Magento 2 en Pimcore 4 gelanceerd waardoor Studio Emma, als Silver Magento- en Pimcore Gold Partner, nog beter kan inspelen op de online wensen van de klant en hen de meest geavanceerde technologie kan aanbieden om online succes te boeken.

Bedrijven met e-commerce plannen of webshopeigenaars die hun webshop naar een hoger niveau willen tillen, zijn bij Studio Emma aan het juiste adres. Dankzij hun uitgebreide expertise kunnen zij de klant perfect adviseren over hoe een succesvolle webshop op maat te bouwen met een converterend design en het juiste development. Alle fases in het ontwikkelingsproces gebeuren overigens in eigen huis. De projecten zijn gestoeld op Magento, Pimcore of een combinatie van beide.

Magento 2

De lancering van Magento 2 was voor Studio Emma een belangrijk moment. Om helemaal klaar te zijn voor deze nieuwe versie van het open source e-commerce systeem werden meer dan 150 opleidingsdagen voorzien zodat het Studio Emma-team helemaal klaar was voor de introductie van Magento 2 op 17 november 2015. Drie dagen later werd www.giftsandbottles.com gepresenteerd, wellicht de eerste Magento2 site in België, gebouwd door Studio Emma. Alle nieuwe Magento projecten worden voortaan dan ook ontwikkeld op de verbeterde Magento 2-versie.

Nieuwe projecten

Andere belangrijke projecten in 2015 waren onder meer www.apotheekonline.be en www.euroshop.be. Beide zijn gebouwd op Magento Enterprise.

Voor Arseus Lab werd Pimcore ingezet als PIM met als einddoel de realisatie van gepersonaliseerde catalogen en dit in combinatie met Easycatalog. Een toepassing waarvoor we overigens - vooral in het B2B segment - een stijgende marktvraag waarnemen. Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met Creatief, onze dochteronderneming in Harelbeke, die als Easycatalog partner optrad. Ook een aantal websiteprojecten van bestaande klanten werden aan Creatief toevertrouwd. Tenslotte werken we momenteel aan een boeiend project voor Roularta Media Group.

Vooruitzicht 2016

Ook voor 2016 raakt het orderboek al aardig vol. Zo staan er enkele grote Pimcore projecten voor onder andere USG People en CERM op de agenda. Verder lanceren we in het eerste kwartaal een aantal nieuwe Magento2 webshops voor onze klanten. Niet onlogisch dus dat Studio Emma het huidig team van 20 medewerkers opnieuw wenst uit te breiden met enkele webprofessionals. 2015 was dus een jaar waarin Studio Emma fors in kennis heeft geïnvesteerd. Het resultaat is een verbeterde marktpositie van de onderneming tegenover marktspelers die deze transitie (nog) niet hebben gemaakt. 2016 wordt dan ook opnieuw een belangrijk jaar voor de kwalitatieve en kwantitatieve groei van het webbedrijf.


Geschreven door:

Pascal Vandenbrande

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten