19 januari 2017

Optimus theme, een solide Magento 2 basis

Studio Emma heeft een basis theme voor Magento 2 ontwikkeld en is voor iedereen vrij toegankelijk via deze link.

Optimus dient als vertrekpunt bij de implementatie van nieuwe Magento 2 designs. Het Optimus theme is een solide basis om de Magento 2 Blanco thema met functionaliteit en styling uit te breiden. Optimus wordt voortdurend verfijnd en uitgebreid. Hierbij worden de best practices toegepast, zodat er bij upgrades geen functionaliteit verloren gaat. Het thema kan via composer geïnstalleerd worden.


Het Optimus theme bestaat uit de volgende drie modules:

Module-core

Hierin zitten een aantal handige helper functies die in het thema gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld getCurrentCategory().

Module-optimus

Deze module bevat alle benodigde bestanden voor de demo content (e.g. toggle, accordeon, faq). Nadat het Optimus thema geïnstalleerd is kunnen de voorbeelden bekeken worden door te navigeren naar /content.

Theme-frontend-optimus

Hierin zitten alle frontend aanpassingen voor het Optimus theme. De code is opgedeeld in een sectie voor changes en een sectie voor nieuwe features. De exacte specificaties staan omschreven op onderstaande Github pagina: https://github.com/studioemma/magento2-theme-optimus

Het Optimus theme overerft van het standaard Magento theme Blank en wordt geïnstalleerd via een theme.xml bestand. Zie onderstaande voorbeeldcode: 

<theme xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="../../../../../lib/internal/Magento/Framework/Config/etc/theme.xsd">
    <title>Own client name - Own theme name</title>
    <parent>Studioemma/optimus</parent>
    <media>
        <preview_image>media/preview.jpg</preview_image>
    </media>
</theme>

Geschreven door:

Erik Mulder

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten