10 augustus 2017

Studio Emma neemt IT-bedrijf Stack & Heap over

Studio Emma, een gekende e-commerce speler en PIM-ontwikkelaar in de Brugse regio heeft het Kortrijks IT-bureau Stack & Heap overgenomen. De overname past in een strategisch plan om één van de belangrijkste e-commercebedrijven te worden in België.

“We kijken al langer uit naar een manier om sneller te groeien met ons bedrijf”, zegt Pascal Vandenbrande (CEO Studio Emma) (www.studioemma.be). “De kwaliteit en het professionalisme die wij nastreven bij het uitvoeren van onze projecten vonden wij helemaal terug in de mindset van Stack & Heap. Hun baseline liegt er dan ook niet om: ‘Making beautiful software’. Het bureau, dat in 2010 werd opgericht, slaagt er inderdaad in om voor heel wat klanten hun complexe online business processen te vertalen in gebruiksvriendelijke oplossingen. Daarbij gaat steeds bijzondere aandacht naar de user experience (UX)”.

Ook voor Stack & Heap is Studio Emma de ideale partner om hun toekomstvisie uit te rollen. “Bij Studio Emma hadden we snel een goed gevoel”, beaamt Christophe Herreman (Zaakvoerder Stack & Heap) (www.stackandheap.com). “De no-nonsense aanpak van het management en de bijzondere aandacht voor de opbouw van expertise binnen het bedrijf sprak ons heel fel aan”.

Het is de bedoeling dat de synergie tussen beide bedrijven nog dit jaar leidt tot een fusie waarbij Studio Emma en Stack & Heap samensmelten tot één bedrijf onder de naam Studio Emma. Zo zal Studio Emma voortaan te vinden zijn op twee locaties, namelijk Brugge en Kortrijk (Walle 113). Christophe Herreman wordt Brand Manager van de divisie in Kortrijk.

Voor Studio Emma betekent deze overname een belangrijke stap om niet alleen meer projecten te kunnen behartigen en nieuwe klanten aan te spreken, maar ook om een ‘pied-à-terre’ te hebben in Kortrijk, een kweekvijver van IT-talent.

Het ‘nieuwe’ Studio Emma wordt met deze overname een groep van 30 experten en een jaarlijkse omzet van 2,5 miljoen €. Ongetwijfeld zal deze expansie er ook voor zorgen dat nieuw talent makkelijker zijn weg vindt naar een job bij Studio Emma waar ze steeds open staan voor sterke profielen.

 

Over Studio Emma

E-commercebedrijf en Pim-ontwikkelaar Studio Emma werd opgericht in 2002. Als Magento Solution Partner en Pimcore Gold Partner is Studio Emma een referentie in de sector. Hun klanten zijn ondermeer FUN, Roularta Media Group, Veritas, Bekaert Deslee, en vele andere.

 

Meer info:

Pascal Vandenbrande, CEO Studio Emma, pascal@studioemma.be, 0473/923765


Geschreven door:

Studio Emma

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten