PHP-WVL special pre PHPBNL2016 meetup bij Studio Emma
2 februari 2016

PHP-WVL special pre PHPBNL2016 meetup bij Studio Emma

PHP-WVL, een PHP User Group uit West-Vlaanderen, heeft haar 15de meetup bij Studio Emma georganiseerd. De meetup stond dit keer volledige in teken van Magento 2. Ike Devolder, mede-organisator van PHP-WVL, DevOps en senior developer bij Studio Emma, had Ben Marks uitgenodigd om een technische talk te geven over Magento 2.

PHP7 testomgeving voor Magento 2

De meetup is goed bezocht. Veel bekende, maar ook nieuwe gezichten. Naast Ben Marks heeft ook Ike een talk gehouden over het opzetten van een ontwikkelomgeving voor Magento 2. Zie ook Magento2 php7 development box.

Lokale ontwikkelomgevingen en Magento 2

De beste performance kan gerealiseerd worden met PHP7. In sommige gevallen scheelt dit zelfs een halvering van de load times. Magento 2 ondersteunt PHP7 nog niet standaard en bij de configuratie moet met een aantal specifieke zaken rekening gehouden worden. Via een live demo heeft Ike laten zien hoe een testomgeving opgezet kan worden met PHP7 in combinatie met “ant”. Qua hardware maakt met name SSD geheugen het verschil.

Technische keuzes Magento 2

De volgende spreker was Ben Marks. Ben Marks staat bekend als Magento evangelist en Magento trainer. Ben Marks heeft Studio Emma al eerder bezocht voor een korte introductie van Magento 2, maar bij deze talk werd dieper ingezoomd op de techniek. Ben Marks is diep ingewijd in de PHP community en de achtergrondverhalen geven een beter inzicht in de totstandkoming van de nieuwe Magento versie.

Afsluitende drankjes

Na Ben’s talk was er traditiegetrouw een “raffle”, een vooruitblik op de volgende meetup en uiteraard een borrel. Op de borrel is er nog uitgebreid gesocialized en is er nog lang over Magento 2 doorgepraat.

Interesse in de nieuwe meetup? Schrijf je dan hier in.


Geschreven door:

Ward Cappelle

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten