10 oktober 2018

Reacticon en MageTitans als hoogtepunten in oktober

Vijf collega's van Studio Emma trokken op de eerste donderdag van oktober naar Reacticon in Eindhoven om zich te laten boeien over de uitdagingen die gepaard gaan met de transitie naar headless (PWA) design. 

 

 

Twee dagen later, op zaterdag, vond MageTitans plaats in Groningen. Onze collega Ike was uitgenodigd als spreker op dit event en twee collega's, Maarten en Ward, besloten om hem van dichtbij te gaan supporteren.

Ward pende zijn ervaring neer:

"De dag verwelkomde de zon, wat de open en natuurlijke ontvangst op de unieke locatie (een verzorgde ingeklede loods, "The Barn" te Groningen) extra in de verf zette. De sfeer was meteen gezet voor een misschien klein (om en bij de 30 bezoekers en 1 speaker track), maar juist daarom ook gemoedelijker event waar een sterke samenhorigheid heerste. 

Er waren grote namen aanwezig op het event, zoals onze eigenste Ike Devolder (ervaren DevOps), Tommy Wiebell (Magento Engineer), John Hughes (Magento Lead Developer), Stefan Koopmanschap (eveneens in het vak sinds eind jaren ’90)… Allen vlot aan te spreken tijdens en na hun presentaties. Elk van deze presentaties hadden hun eigen insteek en boden een (hoofdzakelijk) technische meerwaarde voor elke Magento 2 (en 1) developer.

Meest bijgebleven zijn de talks gegeven door John Hughes, getiteld “Stop flushing the f-ing cache” en Rieks Visser, “The Agile Agency - launching a Magento MVP in 1 sprint”. Waarbij de eerste een cruciale samenvatting bracht om de meest tijdrovende problemen eigen aan Magento te kunnen analyseren en oplossen (elke beginnende Magento developer zou de slides moeten doornemen!), gaf de laatste een aantal mooie concrete voorbeelden hoe het Magento framework te hanteren binnen een agile omgeving. De overige presentaties wisten eveneens nieuwe stof te brengen, zodoende niet alleen hoe development te benaderen nog even in de verf werd gezet ("Don’t stop learning!"), maar ook de integratie van nieuwe technologieën als Docker Swarm, GraphQL en PWA (inclusief vernieuwde CMS page builder) in Magento 2 momenteel en in de toekomst (zullen) verlopen.

Aldus was MageTitans 2018 niet alleen een leerrijke, maar ook opvallend sfeervolle conferentie. Een aanrader voor elke Magento (2) enthousiast. Leuke extra van de dag: Anton Kril was aanwezig in het publiek, wat onderbouwde rechtstreekse feedback en aanvullingen (op de gegeven talks) door een Magento 2 core architect opleverde en zodoende de bijeenkomst een nog grotere meerwaarde bezorgde. Volgend jaar graag opnieuw!"

 


Geschreven door:

Ward Cappelle

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten