14 maart 2018

Thienpont Wine, daar drinken we één op!

België is één van de snelste groeiers op vlak van e-commerce in Europa. Dat familiebedrijf Thienpont Wine met hun project deze e-commerce boot niet wilde missen, was meer dan duidelijk.

De naam Thienpont wordt, sinds Camille Thienpont in 1842 met de zaak begon, geassocieerd met vakkennis en advies. Anno 2018 zijn er nog steeds rechtstreekse familiebanden met wijnbouwers in de Bordeauxstreek. Om die expertise en persoonlijke aanpak ook om te zetten in een succesvolle online-verkoop, besloot Thienpont in zee te gaan met Studio Emma.

Na aanvraag in mei 2017, rolden we in december 2017 met succes de webshop van Thienpont Wine uit. Voor deze webshop kozen we, uiteraard, voor Magento 2. Heel wat wensen van de klant konden reeds gerealiseerd worden via standaardfunctionaliteiten van Magento 2. Waar toch maatwerk nodig was, kon dit door de moderne architectuur van het platform steeds snel en efficiënt geïmplementeerd worden.

In veel opzichten een bijzonder project, om te beginnen door de enorm uitgebreide wijncollectie. Niet alleen ligt de kelder in Etikhove goed vol, de klant investeerde eerder in een degelijk ERP systeem (SAP Business One) om zijn inventaris bij te houden, met inbegrip van alle extra informatie die er over hun wijnen te weten is. Zo bevatten heel wat wijnstreken, appellaties en wijnen een eigen beschrijving van zaakvoerster en Master of Wine Fiona Morrison. Een goudmijn aan data. 

Door voor de integratie in Magento 2 gebruik te maken van een bestaande (én reeds doorgeteste) koppeling met SAP Business One, kon de investeringskost en doorlooptijd van het project maximaal gereduceerd worden.

Thienpont had van bij de start de duidelijke intentie om zijn online aanwezigheid verder uit te bouwen op alle kanalen, met als hoofdfocus blogs en events op de website. Bedoeling was dat eigen medewerkers na lancering zelf rijke content online konden plaatsen. Dus naast het verwerken van de rijke productinformatie in de Magento catalogus, was ook de vormgeving van alle recepten, foto's en artikels een leuke uitdaging.

Daarom werd beslist om naast Magento ook Pimcore in te zetten, als uitbreiding voor de ingebouwde Magento pagina-opmaak mogelijkheden. Pimcore liet zo de klant toe om zelf responsieve pagina's op te maken, gebruikmakend van een set aan designelementen die naar wens gecombineerd kunnen worden. Op deze manier kon de authenticiteit van het bedrijf naadloos online verdergezet worden in een responsive design dat op elk toestel volledig tot zijn recht komt. 

Fun fact: als Wine Club Member bij Thienpont Wine heb je exclusieve toegang tot events en blogs voor leden. Zeker inschrijven dus!

https://www.thienpontwine.com/

 


Geschreven door:

Pascal Vandenbrande

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten