Pimcore Unconference | Zicht op Stockholm
30 september 2016

Pimcore Unconference 2016

Vorig jaar in het leven geroepen, ging deze editie van de Pimcore Unconference door op 27 en 28 september. In Stockholm kwamen meer dan 50 vertegenwoordigers samen uit het, ondertussen internationale, netwerk van Pimcore partners.

Op de agenda stond een terugblik op de nieuwigheden sinds de Unconference van vorig jaar in Salzburg in Pimcore 4. Het core team gaf ons een inzicht in de huidige development roadmap. Zo wordt onder andere het Ecommerce Framework een vast onderdeel in de core en komt er een heuse marketplace voor plugins. CEO Dietmar Rietsch stelde de nieuwe uitbreidingsstrategie voor en de geplande acties om Pimcore verder kenbaar te maken bij het grote publiek. De nieuwe partner en marketing manager, Britany DiCicco bracht haar visie over de toekomstige plannen voor partnerships en kon ons reeds mooie resultaten voorleggen van haar werk de afgelopen maanden. Zo werden er een groot aantal case studies opgemaakt en komt er een intensievere samenwerking tussen de verschillende partners.


De gesprekken waren niet eenzijdig en er waren voldoende mogelijkheden om feedback te geven of vragen te stellen. Vermits het over een unconference ging, was er voldoende ruimte voor tussentijdse gesprekken met het pimcore core team en andere pimcore developers. Enkele partners brachten ook een case studie naar voor tijdens enkele 15 minuten durende voorstellingen. Zo werd er onder andere voor Deutsche Bahn een informatiesysteem gebouwd die unieke content per station kon weergeven op grote aanraakschermen en werden er door verschillende partners een uitgebreide PIM workflow opgezet voor de content verrijking van producten.

Opvallend is de steeds grotere shift naar grote, enterprise projecten bij alle aanwezige partners. De tijd dat Pimcore enkel voor websites wordt gebruikt is duidelijk voorgoed verleden tijd.
 
Alles bij elkaar was dit opnieuw een zeer interessante Unconference waar netwerking en open communicatie troef waren. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie! 


Geschreven door:

Pieter Meyvaert

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten