30 november 2015

Visie Pimcore

Een systeem om product informatie te kunnen managen (PIM) is voor veel bedrijven van strategische belang. Met een PIM kunnen producten vanuit een centrale database beheerd en gepubliceerd worden. Studio Emma heeft veel ervaring met PIM integraties en specifiek met het systeem Pimcore. Pimcore heeft een sterke positie in de Enterprise markt en is gebouwd op het solide Zend Framework.

Als enige golden Pimcore partner in België zijn wij uitgenodigd voor het Unconference in Salzburg. Tijdens dit congres zijn de cijfers en de roadmap voor 2016 bekendgemaakt. We waren erg enthousiast over het congres. Pimcore heeft grote stappen gezet en steeds meer Enterprise ondernemingen gebruiken applicaties die op Pimcore gebaseerd zijn.

Wij gebruiken Pimcore voor het ontwikkelen van websites, specifieke content management projecten en als volwaardige PIM voor o.a. grote e-commerce projecten. In het voorjaar van 2016 zal een grote release voor Pimcore gelanceerd worden. Deze versie (versie 4.0) zal grote verbeteringen en uitbreidingen bevatten.

Wat direct in het oog springt is de vernieuwde gebruikersinterface. De interface is grondig aangepakt en geupdate naar de laatste versie van EXTJS. EXTJS is een van de meest vooraanstaande javascript frameworks. Dankzij deze update is de gebruikersinterface stukken overzichtelijker, oogt het rustig en ondersteund het ook mobiele apparaten. Hierdoor kan je jouw applicaties nu ook bijvoorbeeld via de iPad beheren.

Web2Print is inmiddels een 'commodity'. Rechtstreeks vanuit een PIM of CMS printklare pdf documenten genereren is een belangrijke toepassing die door steeds meer klanten gewenst is. Het Pimcore team heeft beslist om de tot nu toe betalende plugin in de core te integreren, zodat deze functionaliteit voor iedereen beschikbaar is.

Een andere belangrijke aanpassing is de uitbreiding van de veldtypes. Hierdoor is er volledige ondersteuning voor bijvoorbeeld eenheden (afstanden, maten gewichten) en kan er net zoals in Magento attributensets gemaakt worden. Dit geeft de mogelijkheid om zonder maatwerk entiteiten te configureren.

Ook in de nieuwe versie van Pimcore zal onze koppeling met Magento ondersteund worden. In dit artikel zijn alleen een aantal highlights uitgelicht. Voor meer informatie of voor een demo kan je contact met ons opnemen.


Geschreven door:

Pieter Meyvaert

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten