2021-11-07 | Stijn Vansteenhuyse

Even terugblikken - Pimcore Morning Session

Een jaar na onze vorige sessie en vele Coronamaatregelen later was het eindelijk zover. Op 22 oktober mochten wij opnieuw heel wat bedrijven ontvangen, bij ons op kantoor in Brugge, voor de Pimcore Morning Session. Een boeiende voormiddag waarbij de aanwezigen zich lieten inspireren door de data-oplossingen van Pimcore.

Tags:

Studio Emma

Een jaar na onze vorige sessie en vele Coronamaatregelen later was het eindelijk zover. Op 22 oktober mochten wij opnieuw heel wat bedrijven ontvangen, bij ons op kantoor in Brugge, voor de Pimcore Morning Session. Een boeiende voormiddag waarbij de aanwezigen zich lieten inspireren door de data-oplossingen van Pimcore. Hieronder kan je kort lezen wat er allemaal besproken werd. Bekijk zeker ook eens de aftermovie met sfeerbeelden en de besproken topics.

Aftermovie Pimcore Morning Session 2021

Pimcore Morning Session 2021 - Aftermovie

Ready, set, GO!

Na een gemoedelijke ontvangst gingen we van start met de presentaties. De ochtend werd opgedeeld in verschillende boeiende talks gegeven door onze eigen Pimcore Certified specialisten. Zij deelden hun ervaring en expertise telkens over een specifiek onderwerp.

Twee CEO’s zorgden voor een welkomstwoordje. Enerzijds Pascal Vandenbrande, zaakvoerder van Studio Emma maar anderzijds stond ook Dietmar Rietsch, CEO van Pimcore, erop de gasten persoonlijk te begroeten. Daarvoor had hij een leuke video gemaakt vanop het hoofdkantoor in Oostenrijk. 

Studio Emma als exclusieve Gold Partner in België

Pimcore Morning Session 2021 - Presantatie LienDaarna was het tijd om in de wereld van Pimcore te duiken. Accountmanager Olivier Tack trok de kar op gang met een woordje uitleg over de achtergrond van Pimcore en hoe Studio Emma ondertussen is uitgegroeid tot enige Gold Partner in België. Een verhaal die opgepikt werd door Project Manager Lien Lemberechts. Zij legde uit hoe Studio Emma een dataproject aanpakt en waarom er gekozen wordt voor specialisatie en niet voor globale kennis van verschillende platformen. Bovendien bestaat het team uitsluitend uit Pimcore Certified specialisten, een bewijs van hun kennis en expertise.

PIM(P) your data en standaarden voor communicatie

Functioneel Analist Yentl Jacobs wees op de vele voordelen van het implementeren van een goede PIM-oplossing. Een investering die zorgt voor onder andere data consistentie, automatisatie en standaardisatie. Een perfect brugje naar Keynote spreker Sarah Lard van GS1 Belgium & Luxembourg. Zij nam ons mee naar de doe-het-zelf wereld en toonde met enkele praktische voorbeelden aan hoe het gebruik van standaarden voor communicatie zorgt voor minder fouten en een snellere time-to-market voor zowel leverancier als afnemer.

Pimcore Morning Session 2021 - sfeer
 

Nieuwe features in de datahub met Pimcore X

Met de komst van Pimcore X, de laatste nieuwe versie van Pimcore, kwamen ook wat nieuwe of vernieuwde features. Zo werd onder andere de datahub onder handen genomen waardoor deze nu nog meer mogelijkheden biedt op vlak van export en import. Wouter Samyn, Lead Developer, nam het export gedeelte op zich en toonde aan de hand van een live demo dat de datastromen volledig gecentraliseerd zijn en dat ook de standaardfunctionaliteit in Pimcore sterk uitgebreid werd. Hierdoor moet er minder development werk gebeuren en kan er meer opgevangen worden in de backoffice.

Pimcore Morning Session 2021 - Presentatie WouterHetzelfde verhaal bij developer Mathias Lietaert die de import zijde besprak. Hier was het vooral belangrijk om te onthouden dat er in deze nieuwe versie heel wat meer filetypes ondersteund worden. Hierdoor zal het ook eenvoudiger worden om koppelingen te maken met externe tools zoals een ERP. In beide gevallen, zowel import al export, zijn er ook heel wat maatwerk mogelijkheden die Studio Emma kan voorzien op maat van jouw bedrijf.

Extern koppelen met Web2Print en Magento

Web2Print is een hot topic. Functioneel Analist Ludovic Caenepeel toonde aan de hand van de ‘ATG Glove Solution’ case hoe deze feature werkt en wat de voordelen ervan zijn. Dankzij Web2Print werk je steeds met up-to-date documenten zonder dat je daarvoor manuele inspanningen moet doen. Bovendien wordt alles centraal aangestuurd vanuit een dashboard en worden alle PDF-documenten automatisch aangemaakt als asset en gekoppeld aan producten in Pimcore.

Pimcore Morning Session 2021 - Networking
Naast specialist in databeheer is Studio Emma ook expert in E-commerce met Magento. Een platform die perfect gecombineerd kan worden met Pimcore. Dat liet Timon Watteny, data analist, zien tijdens zijn presentatie. De win zit hem in een optimale gebruikservaring voor de eindklant dankzij de combinatie tussen het framework van Pimcore die data centraliseert waarmee e-commerce gerealiseerd kan worden en Magento die out-of-the box tools aanreikt om een webshop te realiseren.

Pimcore op maat van jouw bedrijf

Pimcore Morning Session 2021 - Pimcore LayersNadat alle sprekers hun expertise hadden gedeeld sloot Lien af met een korte wrap-up van wat we die voormiddag hadden gehoord en plaatste alles nog eens binnen het groter kader. Daarnaast werden ook de verschillende lagen in het Pimcore-Studio Emma verhaal nog eens heel visueel in beeld gebracht. Het mag duidelijk zijn dat er voor elk type klant een mogelijkheid is. Door lagen weg te laten of anders te combineren kunnen we steeds tot de beste oplossing komen.

Honger naar meer?

Na een boeiende voormiddag was het tijd voor een lekkere lunch verzorgt door lokale cateraar Robuusk. De lunch bood ook de mogelijkheid voor de aanwezigen om nog wat vragen te stellen aan de mensen van Studio Emma.

Pimcore Morning Session 2021 - Catering

Uit de gesprekken die we op dat moment gevoerd hebben bleek de interesse groot in de data-oplossingen van Pimcore. 

Zelf graag eens aanwezig zijn op een Pimcore Morning Session?

Laat het ons weten en dan krijg je de eerste uitnodiging wanneer we een nieuwe sessie organiseren.

Vragen over Pimcore en databeheer? Aarzel niet om ons te contacteren!