2023-09-28 | Olivier Tack

Nieuwsblog Q3 2023

Met een razende vaart gaan we het laatste kwartaal van het jaar in. Het beloven nog boeiende maanden te worden! Niet alleen voegden we Shopware toe aan ons e-commerce repertoire, maar we verwelkomden ook drie nieuwe talenten in ons team. En terwijl we al even vooruitblikken naar wat Adobe Commerce op de plank heeft liggen voor 2024, vragen we ons af: is jouw website al helemaal toegankelijk? Alvast veel leesplezier!

Tags:

Studio Emma

Dit vind je in deze nieuwsblog: 

Ontdek dit én meer details in deze blog!
 


 

What's happening?


Nieuw volk 'in da house'

September associëren we vaak met een nieuwe start en ook bij Studio Emma is dat zo, want deze maand startten maar liefst drie nieuwe talenten: Natasha (terug van weggeweest), Sven en Liselotte. Natasha en Sven gaan aan de slag als senior project manager voor E-commerce Solutions en Liselotte zal een tandem vormen met Senior Projectmanager Erik, als associate project management E-commerce specialist. Maar het gaat bij ons niet alleen om getallen. Het gaat om kwaliteit, diversiteit en specialisatie.

Daarom bestaat ons team niet alleen uit topdevelopers, maar ook uit een breed scala aan specialisten die elk project tot een succes maken. Van ervaren projectmanagers die ervoor zorgen dat elk project soepel en volgens planning verloopt, tot designers die de visie van onze klanten overbrengen met prachtige en functionele ontwerpen. Onze solution architects denken strategisch na over de beste technische oplossingen, terwijl onze functioneel analisten elk detail onder de loep nemen om te zorgen dat de eindoplossing perfect aansluit bij de behoeften van de klant. En dàt maakt ons net anders. Het is onze overtuiging dat een echt succesvol e-commerce of datamanagement project voortkomt uit een combinatie van technische expertise en een diep begrip van de klantenbehoeften. En dat is precies wat ons gevarieerd en complementair team biedt. We ontwikkelen niet alleen, maar we creëren op maat gemaakte oplossingen die echt waarde toevoegen voor onze klanten.


E-commerce in de versnelling: welkom Shopware

En er was nog spannend nieuws. Dit keer van het e-commercefront. Naast ons vertrouwde Magento Open Source/Adobe Commerce systeem, zetten we nu ook vol in op Shopware. Ons team staat te popelen en het eerste Shopware project voor Zelfbouwmarkt is in volle gang. Wil je weten wat Shopware inhoudt, waarom we deze keuze maakten en wat dit voor jou kan betekenen? Lees ons blogbericht voor alle details!


Adobe Commerce: op de agenda voor 2024

2024 belooft een spannend jaar te worden voor Adobe Commerce. Met een reeks updates en nieuwe features op de planning, zetten ze weer een grote stap vooruit in de e-commercewereld.

Dit mag je verwachten:

  • Release strategie 2024

Adobe Commerce zet in 2024 sterk in op verbeteringen op het gebied van security, performance, GraphQL coverage en het platform algemeen. Wat opvalt, is dat nieuwe features voortaan als SAAS-service worden gelanceerd, los van de core. Dit biedt meer flexibiliteit en stelt developers in staat om sneller en efficiënter te werken. In april kunnen we de release van versie 2.4.7 verwachten, die maar liefst drie jaar support zal krijgen. Adobe zet ook in op nieuwe manieren om custom features te integreren, zoals bijvoorbeeld de app builder. En voor degenen die gewoon zijn aan pre-releases is er ook nieuws. Deze worden betà releases die makkelijker beschikbaar zijn. Dat betekent dat ze niet alleen beschikbaar zijn voor partners, maar door een breder publiek getest kunnen worden. 

  • AR Viewer: de toekomst van Spatial Commerce

Stel dat je een tent wilt kopen, maar je hebt geen idee hoe groot die in werkelijkheid is. Met de nieuwe AR Viewer voor Adobe Commerce is dat geen probleem meer. Upload 3D-bestanden van het product in de backoffice en de frontend op desktop toont je vervolgens een QR-code. Scan deze met je gsm of tik de knop aan en het 3D-model wordt in real-time op je smartphone weergegeven. Dit biedt een unieke user experience en maakt online shoppen tastbaarder dan ooit tevoren.

Toegankelijke website: verplicht, maar ook een extra troef

Misschien is het als website-eigenaar nieuw voor je, maar de European Accessibility Act 2025 gaat zeker een impact hebben op jouw online aanwezigheid. Deze wet bepaalt dat vanaf eind juni 2025 websites en apps van bedrijven met minstens tien medewerkers en een jaaromzet van minstens twee miljoen euro volledig ‘toegankelijk’ moeten zijn. En we hebben het niet alleen over toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Ook mensen met een motorische handicap, laaggeletterden en degenen die minder digitaal onderlegd zijn vallen hieronder. Bedenk ook dat een beperking ook tijdelijk kan zijn, bijvoorbeeld tijdens een revalidatie of in stressvolle situaties.

Hoewel dit een wettelijke verplichting wordt, biedt dit ook een geweldige kans. Zie het als een manier om je bezoeker echt centraal te zetten en de weg naar conversie zo soepel mogelijk te maken. Vraag daarom jezelf af: welke technische belemmeringen ervaren bezoekers met een beperking momenteel? Zijn alle call-to-actions helder? Hoe leesbaar zijn jouw teksten, zowel qua vorm als inhoud?

Een toegankelijke website heeft trouwens nog meer voordelen. Het verbetert je online vindbaarheid, vergroot je bereik en is kostenbesparend op lange termijn. Wil je weten hoe jouw website scoort op toegankelijkheid? Onze UX audit biedt een grondige analyse en levert concrete actiepunten op. Laat ons je helpen om je roadmap voor 2024 en 2025 vorm te geven en neem contact met ons op! We bekijken ook graag of je website voldoet aan alle wetegving die van toepassing is. Laat het ons weten als we je ook hiermee kunnen helpen. 

Foto: hoe iemand met de kleurenblindheid (Tritanopia) de site ervaart

Test alvast zelf je site via deze websites/tools:

Pimcore Morning Session: volzet!

Onze Pimcore Morning Session op vrijdag 6 oktober is alvast een groot succes, want alle plaatsen zijn inmiddels volzet. Het belooft een bron van kennis en inspiratie te worden met onder andere een keynote van onze gastspreker Dr. Pierre-Nicolas Schwab van IntoTheMinds over AI.

Heb je deze inschrijving gemist of wil je er de volgende keer als eerste bij zijn? Laat dan nu al je gegevens achter. Zo ben je verzekerd van een plekje bij onze volgende sessie en blijf je ook op de hoogte van alle Pimcore ontwikkelingen.

 

Vragen over een van deze topics? Aarzel niet om ons te contacteren!