2021-07-23 | Erik Mulder

Pharmapets: De overstap van Magento Open Source naar Adobe Commerce

Pharmapets, specialist in veterinaire voeding en medische benodigdheden voor jouw huisdier, kiest niet alleen met hun producten voor de hoogste kwaliteit! Ook voor hun webshops in België, Nederland en Frankrijk kozen zij ervoor om enkel voor het beste te gaan door over te stappen naar Adobe Commerce, voorheen gekend als Magento Commerce.

Tags:

Magento

Pharmapets, specialist in veterinaire voeding en medische benodigdheden voor jouw huisdier, kiest niet alleen met hun producten voor de hoogste kwaliteit! Ook voor hun webshops in België, Nederland en Frankrijk kozen zij ervoor om enkel voor het beste te gaan door over te stappen naar Adobe Commerce, voorheen gekend als Magento Commerce.

Van design tot implementatie

Een overstap van Open Source naar Adobe Commerce is altijd een hele uitdaging door de vele data die gemigreerd moet worden. Een goede voorbereiding is daarbij zeer belangrijk. Daarnaast opent het zowel voor de klant als voor Studio Emma ook nieuwe deuren om een webshop ervaring te optimaliseren. Op basis hiervan en rekening houdend met de ambities van Pharmapets ging het design en UX team aan de slag om heel concrete voorstellen te doen van hoe de verschillende pagina’s van de toekomstige webshop er zullen uitzien op zowel desktop als mobile. Omdat het doel van Pharmapets een korte doorlooptijd van het project was werd er gekozen voor een zeer pragmatische aanpak want ondertussen werden ook nieuwe servers opgezet, integraties geïnstalleerd en content gecreëerd. Een zeer dynamische samenwerking die nu dus geïmplementeerd is.

 

PharmePets Adobe Commerce Webshop

Wat met alle data uit de Magento Open Source webshop?

Heel wat data zat uiteraard in de ‘oude’ webshop en daarom was een vlotte migratie een belangrijk onderdeel van dit E-commerce project. Zo werden onder andere producten, reviews, klanten, wachtwoorden, coupon codes,… vlot gemigreerd naar de nieuwe Adobe Commerce webshop. Data die zeer belangrijk is voor een goede Customer Retention Strategy en om geen verlies van traffic en conversies op de website te hebben. Dankzij een goede voorbereiding hebben we uiteindelijk in minder dan een uur alle data kunnen overzetten. Deze succesvolle migratie in combinatie met de andere inspanning binnen dit project hebben gezorgd voor een stijging van 50% in de conversies op de webshop van Pharmapets. Een cijfer waar we erg trots op zijn!

En dit is pas het begin…

Na deze succesvolle implementatie gaan we gewoon door want Vetostore, de Franse partner van Pharmapets, zal ook overstappen naar hetzelfde Magento platform. Door beiden samen te brengen op hetzelfde platform kan de efficiëntie van werken enorm verhoogd worden waardoor men, in de toekomst, verdere groei kan ambiëren en mogelijk maken. Dat klinkt eenvoudig maar twee verschillende websites samenbrengen op één E-commerce platform is niet zo evident. Gelukkig heeft Studio Emma de nodige knowhow en kunde in huis om dit project te sturen, stakeholders samen te brengen en om de verantwoordelijkheid te nemen bij de implementatie van deze webshop met een optimale gebruikservaring voor de eindklant.

Zelf op zoek naar een expert in E-commerce en databeheer?

Laat het ons weten en dan nemen we volledig vrijblijvend contact met je op om jouw project te bespreken. Onze klanten zijn alvast enthousiast zoals deze spontane woorden van Sven van Pharmapets bevestigen: “Top! Merci voor al het goede werk."

En ben je op zoek naar het beste voor jouw huisdier? Wij kennen een goede webshop! https://www.pharmapets.be/nl/