2022-03-15 | Stijn Vansteenhuyse

Timepiece Bank, handelaar in luxehorloges, kiest voor een nieuwe Magento 2 webshop

Timepiece Bank is een reseller van luxehorloges. Omdat ze geen officiële verdeler zijn van een specifiek merk, creëerden ze een online platform waar horloges van luxemerken aan- en verkocht kunnen worden. Ze focussen zich volledig op een online business, want fysieke winkels hebben ze niet. Wel zetten ze een slimme mix van verkoopkanalen in die ondertussen al zijn succes heeft bewezen.

Tags:

Magento
Studio Emma

Studio Emma als ervaren e-commerce partner

Timepiece Bank is opgericht in 2004 en is aanbieder van nieuwe en heel mooie recente tweedehandse luxehorloges. Om die aan de man (of vrouw) te brengen, gebruiken ze een strategische mix van verkoopkanalen. Naast hun eigen webshop, bieden ze de horloges aan op specifieke marketplaces en spreken ze rechtstreeks hun eigen netwerk aan. De online outlet van luxury watches is een relatief nieuwe markt en nog volop in beweging.

 

Luxe horlogemerken proberen steeds overstock te vermijden. Door schaarste te creëren, claimen ze exclusiviteit voor hun merk en dat is net de reden waarom Timepiece Bank zich niet verbindt aan een specifiek merk. Wel bieden ze een mooi en veelzijdig aanbod aan van exclusieve tophorloges. Ondertussen zijn ze wereldwijd actief met de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië als hun belangrijkste afzetmarkten.

Om hun ambitie van marktleider in de Benelux waar te maken, gingen ze op zoek naar een duurzame e-commerce partner. Zo zijn ze bij Studio Emma terechtgekomen. Om een intensieve samenwerking uit te bouwen, werd Mattijs Vankersschaever, product owner van Timepiece Bank bij het project betrokken. Dankzij de nabijheid van beide partijen werd er wekelijks face-to-face gecommuniceerd en ontstond er op korte tijd een sterke relatie.

Een veelzijdige webshop voor een internationale markt

De nieuwe webshop moest niet enkel focussen op het verkopen van horloges, maar ook op een aantal andere belangrijke activiteiten van de reseller. Zo moest het mogelijk zijn om via het platform ook horloges aan te kopen en moet een klant de gelegenheid hebben om een oud horloge in te ruilen voor een nieuw. Daarnaast willen ze actief op zoek kunnen gaan naar een bepaald horloge wanneer ze die vraag krijgen van een klant. Ook het B2B luik moest de nodige aandacht krijgen zodat het bijvoorbeeld mogelijk is om een partij horloges aan te kopen of te verkopen.

Exclusieve feature als extraatje

Timepiece Bank is geen klassieke juwelierswinkel. Omdat ze een heel exclusief aanbod hebben en sommige objecten heel zeldzaam zijn, overstijgt de vraag het aanbod. De customer journeys wijken dan ook af van een klassiek e-commerce verhaal.

Voor het design zijn we vertrokken van een moodboard. Parallel aan de designfase werd er een requirementanalyse uitgevoerd.

Als ondersteuning van de discovery en define fase zijn we vanaf de start van het project begonnen met het invullen van de website. Met deze heel pragmatische "hands-on" aanpak raakte de klant direct vertrouwd met Magento. Dat gaf ons ook meteen een duidelijk zicht op de fit-gap analyse.

Daarnaast werd een heel unieke feature toegevoegd aan de nieuwe Magento 2 webshop. Timepiece Bank is immers het eerste Europese e-commerce platform waar je met Bitcoins kan betalen. Met deze heel vooruitstrevende beslissing anticiperen ze meteen op de snel veranderende digitale wereld.

Next steps in dit internationaal verhaal

In wat volgt gaan we samen het online platform verder optimaliseren met het oog op een gestage groei. Zo gaan we bijvoorbeeld inzetten op het personaliseren van de prijzen en worden de customer journey’s verder verfijnd zodat het engagement van de kopers en verkopers nog groter wordt. Tenslotte gaan we ook nog meer inzetten op SEO om het organisch zoekverkeer naar de webshop te verhogen. Zo wordt de blog verrijkt en worden de categorie- en productpagina’s verder aangevuld met relevante informatie en content. The real story is only starting now…

Zelf op zoek naar een luxehorloge of gewoon benieuwd naar de webshop van Timepiece Bank? Kijk snel hoe laat het is op https://www.timepiecebank.com/.