2023-06-24 | Lien Lemberechts

Waarom de betalende Pimcore versie 'Enterprise Subscription' een meerwaarde kan zijn voor je online business en datamanagementprocessen

Sinds eind 2020 bestaat er – naast de bestaande ‘Open Source/community’ edition van Pimcore - ook een betalende versie: de Enterprise Subscription. Hoewel Studio Emma, als Pimcore Gold Partner, de kennis en ervaring heeft om je datawebproject volledig te ontwikkelen zonder dit betalend model, stellen we deze betalende versie toch graag aan je voor. De Enterprise Subscription heeft namelijk een aantal nieuwe krachtige features die een meerwaarde kunnen zijn voor je online business.

Tags:

Studio Emma

We lichten de vijf opvallendste features hieronder graag even toe:

  • Experience Portals

Deze portals zorgen voor een unieke manier van samenwerken door het samenvoegen, centraliseren, beheren en delen van al je product- en assetgerelateerde inhoud voor al je kanalen, medewerkers en partners. Alle data zijn zo beschikbaar via één geïntegreerde oplossing, namelijk een out-of-the-box online webportaal, waar jij zelf bepaalt welke gebruikers je toegang geeft tot welke data.

  • Product data syndicatie & marketplace integratie

Door je productgegevens te verspreiden over meer dan 2000 shopping-, marketing-, social media- en bedrijfskanalen creëer je een boeiende productervaring die bovendien volledig afgestemd is op je doelgroep. Denken we maar aan kanalen zoals Facebook, Amazon, Google, enz. Los van de ‘klassieke’ marktplaatsen is er binnen de marketplace-integratie met Productsup bijvoorbeeld ook een koppeling met GS1 mogelijk.

  • Naadloze integratie met Microsoft en Adobe Software

Je kan onmiddellijk aan de slag om alle data, afbeeldingen en andere assets op te nemen in de gewenste desktopapplicatie. Zo integreer je moeiteloos de gewenste data in bijvoorbeeld een Powerpointpresentatie, Adobe Indesign of een Word-document.

  • Assets bewerken in je favoriete editor

Een asset, zoals een productfoto, bewerken doe je in je favoriete tekenprogramma. Na de aanpassing kan je de foto of om het even welke asset gewoon weer opslaan in de assetbibliotheek in Pimcore, zonder dat je die manueel moet downloaden en vervolgens weer moet uploaden. Zolang de software het bestandstype ondersteunt, kan je elk type asset naar wens bewerken of aanpassen.

  • Automatisatie van vertalingen

Met de extensie Enterprise Translation Management automatiseer je al je vertaalprocessen van de productinformatie en centraliseer je verschillende taalkundige hulpmiddelen. Zo vermijd je niet alleen repetitieve manuele taken, maar met de integratie van translations.com of een vertaalbureau creëer je sneller meertalige inhoud.

Dit zijn slechts enkele van de features die voor jouw online business een extra troef kunnen zijn. Pimcore releast nog nieuwe features waar we je graag van op de hoogte houden. 

Verschil van het Pimcore Platform tussen de Open source community edition en de Enterprise edition

 

Heb je nu een Pimcore Open Source editie en overweeg je te upgraden naar de Enterprise editie?
Maak een afspraak en we geven je graag advies. Uiteraard kan je bij de overstap naar de Enterprise Subscription blijven rekenen op het Studio Emma team voor support, training en begeleiding.