Case Pizza Hut | Studio Emma - Magento & Pimcore development

De wensen

Pizza Hut was op zoek naar een nieuwe partner voor hun bestaande website. Bij een eerste ontmoeting met Studio Emma werden al meteen een aantal toekomstideeën gelanceerd. Zo dacht men aan de release van een app en wou men de website responsive maken.

“De huidige situatie was de ideale basis om elkaar te leren kennen”, vertelt Kristof Tillieu, Finance & Development Director van Topbrands, de holdingmaatschappij van onder meer Pizza Hut. “Een webshop in de pizzawereld is geen gewone webshop. Vooral op logistiek niveau spreken we over een compleet andere situatie. Na een bestelling wordt in real time een pizza gemaakt met de juiste ingrediënten die op de correcte bestemming wordt afgeleverd. Daarbij moeten we rekening houden met een sterke commerciële politiek met heel wat parameters. Tenslotte moet dat volledig proces naadloos integreren met ons kassasysteem. Alles is ‘on the fly’ en ‘in real time’ waardoor we te maken hebben met een zeer complex gegeven”, legt M. Tillieu uit.

DE OPSTARTFASE
Overleg voor concreet resultaat

Tijdens de brainstormfase werd uiteindelijk beslist om van ‘scratch’ te beginnen en een nieuwe responsive webshop te bouwen. Ook alle functionaliteiten zouden een remake ondergaan. Het resultaat was een heel uitgebreid lastenboek met veel voorstellen en behoorlijk wat overleg om een concreet resultaat te bereiken. 

 

Magento?
Pimcore als de perfecte marketingtool

Hoewel hun bestaande website gebouwd was op het Magento-platform werd geopteerd om af te stappen van Magento en helemaal opnieuw te beginnen. Daar de website volledig draaide op hun intern systeem, gebeurde heel weinig beheer op Magento zelf. In de plaats daarvan werd beslist om hun systeem, Navision, te koppelen met het Pimcore CMS. Zo kunnen ze het beheer van hun webpagina’s en algemene rubrieken zoals promoties, jobs, enz. beheren via het Pimcore CMS. De rest gebeurt via Navision, hun intern systeem.


Uitgelichte functionaliteit | Kiezen van 1 pizza met 2 helften

Features
Een mix van oud en nieuw

Heel wat functionaliteiten werden opnieuw gemaakt en aangevuld met nieuwe features:

  • 1 pizza bestellen met twee verschillende helften
  • Bepaalde toppings naar keuze toevoegen of verwijderen.

Design
2.0 versie van bestaande website

  • De focus ligt op de funnel: de gebruiker zo vlot en gebruiksvriendelijk mogelijk leiden in het bestellingsproces van een pizza.
  • Strak en sober design
  • Heel ‘easy going’

Homepagina op desktop en smartphone

De samenwerking
No-nonsense partner

Voor Pizza Hut waren twee zaken heel belangrijk. In eerste instantie een ‘on top’ support waarbij heel snel gecommuniceerd en direct geschakeld kan worden bij eventuele issues. Ten tweede een no-nonsense benadering. “Aangezien wij in een real-time omgeving fungeren, rekenen wij op een partij die daar heel flexibel kan op inspelen. Studio Emma weet wat bedrijfskritische tools zijn en kan deze ook met kennis en ervaring aanwenden wanneer nodig”, vindt M. Tillieu. 

“De nadruk ligt heel sterk op conversie. Sinds het begin van de samenwerking realiseren we 50% meer omzet via digitale weg.”

De nazorg
Een team dat de volledige opvolging begeleidt

Voor elk project wordt een team samengesteld die de volledige opvolging van het project begeleidt en stuurt. Zo ook voor Pizza Hut die dit als een groot voordeel ziet. “Het vermijdt dat je tweemaal hetzelfde verhaal moet doen. Je komt veel sneller tot een doelgerichte communicatie en oplossingen worden heel snel aangereikt”.

“De verwachtingen die we hadden zijn helemaal ingelost. We zijn er in geslaagd om een heel belangrijke integratie te doen. Onze objectieven liggen nog altijd hoger. Met deze samenwerking zijn we in een traject gestapt dat al heel snel zal evolueren naar een volgend level”, besluit M. Tillieu. 

Hebt u ook een e-commerce project in gedachten?

Maak vrijblijvend een afspraak