Uitdaging

Niet alle 130 winkels van Veritas bieden het volledige online-assortiment aan (zeker de kleinere winkels niet). Toch wenst Veritas de producten die niet verkrijgbaar zijn in de winkel of tijdelijk niet op voorraad zijn, toch aan hun klanten aan te bieden. Deze wens maakt onderdeel uit van hun omni-channel retailing strategie, waarbij de verschillende verkoopkanalen ge├»ntegreerd zijn en hierdoor de perceptie tussen offline en online bijna onzichtbaar wordt. 

Resultaat

Een extra verkoopkanaal in de winkels, met een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke interface. De kiosk draait op een iPad mini, die op een centraal oplaadstation in de winkel staat en eventueel bevestigd kan worden aan de broeksriem van de medewerker. De online mogelijkheden zijn perfect in de offline winkels geïntegreerd. Elke medewerker heeft zijn eigen log-in.

 

Klanten zijn snel te vinden via hun klantenkaart, e-mail of naam of adres. Uiteindelijk kan er via een mobiele Adyen terminal afgerekend worden. Deze terminal kan eventueel op de iPad mini bevestigd worden. De kiosk draait op dezelfde Magento omgeving als de huidige webshop www.veritas.be.

Oplossing

De oplossing is een touchscreen kiosk die door medewerkers in de winkels wordt gebruikt om door de online catalogus te bladeren en bestellingen namens klanten te plaatsen voor producten die niet beschikbaar zijn in de winkels. De producten zullen via een PIM (http://sparkow.com/fr/) beheerd worden. De klanten kunnen hun bestelling afrekenen via een POS-terminal integratie. De producten kunnen bij de klanten thuis geleverd worden of later in een winkel of pick-up point afgehaald worden.