ETAP international is een Europees verlichtingsproductiebedrijf met hoofdzetel in Malle (België) en meerdere divisies verspreid over Europa. Ze realiseren hoogwaardige, energiezuinige ergonomische verlichtingsoplossingen voor professionele omgevingen (van luchthavens, bibliotheken, productiebedrijven tot universiteiten en ziekenhuizen over de hele wereld).

Uitdaging

De uitdaging bij ETAP was om hun ​​verouderd en beperkt PIM / DAM-systeem te vervangen. ETAP zit in een specifieke sector - de lichtsector - waarbij een hoge standaard van gegevenskwaliteit vereist is. Lichtingenieurs en architecten hebben namelijk nood aan zeer specifieke en gedetailleerde informatie over de werking van een bepaald (licht) product. Als gevolg moet de PIM voorzien zijn op een complex en granulair data verhaal met input van verschillende actoren. Enerzijds, moet de data verrijkt kunnen worden vanuit meerdere divisies binnen het bedrijf. Anderzijds, dient de nieuwe PIM-oplossing gekoppeld te worden aan sectorspecifieke softwareapplicaties, zoals Siemens PLM en Lumcalc. Deze informatie vanuit verschillende bronnen moet worden geconsolideerd en aangeboden op de online catalogus in Drupal. Bijkomend moest de oplossing de verkoopsafdeling beter ondersteunen door het genereren van offertes in Word-formaat.

Oplossing

ETAP besloot met Studio Emma in zee te gaan voor de implementatie van Pimcore. De basis van de oplossing was niet enkel de implementatie van Pimcore an sich, maar een gedetailleerd en complex dataverhaal. Consolidatie van business, techniek, en marketing gerelateerde attributen behoren hierbij tot de kern om op vlak van productinformatie een 360-graden view te bieden.

Op vlak van data consumptie werd er gesleuteld aan de Pimcore interface om output kanalen, zoals de Drupal website, te voorzien van hapklare data voor verdere verwerking. Daarnaast werd Pimcore uitgerust met de functionaliteit om offertes met product-informatie in Word-formaat te genereren ter ondersteuning van de verkoopafdeling.

Resultaat

  • Ten eerste is de time-to-market van de complexe productinformatie sterk verkort dankzij de efficiënte workflow voor productverrijking die Pimcore aanbiedt en het grondig uitgewerkte datamodel door Studio Emma.
  • Ten tweede hebben zowel consumenten als werknemers eenvoudig toegang tot alle productinformatie door deze in 1 platform (namelijk Pimcore) te beheren, deze fungeert als “single source of truth”.
  • Ten derde kan er efficiënter en doelgerichter gewerkt worden in de marketing- en verkoopsafdeling omdat Pimcore een eenvoudig platform is om mee te werken: de interface heeft een duidelijke structuur, inhoud kan gemakkelijk gewijzigd worden, en de klant beschikt over bruikbare inzichten over hun data. 

Zelf ook nood aan een krachtig digitaal platform als Pimcore om jouw online verhaal naar een nieuw niveau te tillen? Contacteer ons! Wij zetten graag onze expertise in.