Uitdaging

Muylle-Facon is de scheppende kracht achter het merk Rubio Monocoat, dé pionier op van kwalitatieve, hoogstaande en milieuvriendelijke houtbeschermingsproducten. Met hun unieke formules voorzien zij een 40-tal distributeurs op globale schaal in zo'n 72 landen.


Het gamma van Rubio Monocoat bestaat uit meer dan 300 houtbehandelingsproducten en is in ontelbaar veel kleuren en variaties beschikbaar. Dit brengt een enorme uitdaging met zich mee op vlak van product management, namelijk de hoeveelheid aan informatie organiseren op een efficiënte manier. Anderzijds staat het marketing team voor een enorme uitdaging om de productinformatie in 14 verschillende talen op een veelzijdige manier naar de klant te brengen, zowel online als offline, met een zo’n kort mogelijke time-to-market.

Oplossing

Na grondige analyse werd duidelijk dat de oplossing een master data management systeem is, een ideale business case voor Pimcore dus. Om deze oplossing te realiseren was een gefaseerde aanpak nodig. Zoals steeds start de bouw van een digitale beleving bij het inrichten van de data. Na verschillende iteraties en workshops met de klant werd een solide basis gelegd voor het PIM en MDM verhaal.

 

Vervolgens werden printklare productinformatie fiches geautomatiseerd in Pimcore. Dit enerzijds om de marketing afdeling te ontlasten en anderzijds een draagvlak te creëeren voor Pimcore en de werkwijze van Studio Emma. Simultaan ging het design team aan de slag om samen met de marketing afdeling de designs op te maken van de productinformatie fiches.

Resultaat

Het resultaat is er eentje met vele vruchten. 

  • De marketing afdeling beschikt over een single source of truth voor al hun marketing data en wordt daarnaast ontlast bij het manueel actueel houden van productinformatie fiches. 
  • De time-to-market voor het verkrijgen van de laatste productinformatie is exponentieel gedaald waardoor het sales team beter gewapend klanten kan informeren. 
  • De basis werd gelegd om nieuwe outputkanalen te voeden met data uit Pimcore. Zo staat op de roadmap een salesportaal om het salesproces te veréénvoudigen. Door de gelegde basis worden de nieuwe website en een intern sales platform gevoed door real-time en up-to-date productinformatie.

In essentie werd er niet alleen een fysiek product opgeleverd maar werd de weg naar een langdurige partnerschap geplaveid en toch wel eentje met mooie perspectieven. Muylle-Facon wil in de toekomst nog veel gaan realiseren met het Pimcore platform… en Studio Emma!