Een stijlvolle reismand voor de kat, een handige fooddispenser voor de hond... Het zijn maar een paar van de vele trendy en slimme producten die bij Moderna Products ontwikkeld worden!

Het is zalig om een partner aan je zijde te hebben die van aanpakken weet!

Met een vestiging in Izegem en sinds vijf jaar een productiesite in de VS, blijft Moderna Products groeien. Met de hulp van Studio Emma schakelden ze een versnelling hoger binnen het digitaliseren van hun processen. Ondertussen is de tweede fase van hun project afgerond en borrelen er al ideeën om met de derde fase van start te gaan. 

 

Wat voorafging

Een website creëren die expressie geeft aan het DNA van Moderna Products en die de goede relatie met hun team en klanten onderschrijft. Dat was het eerste luik van het Moderna Products traject. “We wilden eigenlijk een centrale hub creëren waar we alle productinformatie konden opslaan, verrijkt met alle assets, productfiches, afbeeldingen, enzovoort”, begint Frederik Delodder. “Zo zijn we in eerste instantie terechtgekomen bij Pimcore als ‘single source of truth’”. 

Dat ze dan uiteindelijk bij Studio Emma beland zijn, was een logisch gevolg. “Studio Emma is Pimcore Gold Partner en de enige partij in België die de knowhow en de skills in huis heeft. “Tijdens een workshop hebben zij ons echt overtuigd van de kracht van Pimcore en de doorgroeimogelijkheden ervan”. 

 

Het eerste traject

Studio Emma ontwierp een compleet nieuwe website die helemaal uitstraalt waar Moderna Products voor staat. Dit werd verrijkt met een downloadplatform voor de partners. Hiervoor werd alle productinformatie gebundeld op één plaats zodat retailers en distributeurs wereldwijd op een eenvoudige manier alle productinformatie en bijkomende assets meteen tot hun beschikking hebben.  
 

Moderna Products: product download zone in het partner-section Partner login - Pimcore project

 


Achter de schermen haalt Pimcore als PIM/DAM alle informatie uit het ERP-pakket. In Pimcore wordt vervolgens alle data verrijkt zodat de partners via hun account, toegang hebben tot hoogwaardige productactiva.

 

Om deze integratie mogelijk te maken, wordt samengewerkt met het CRM om partners te importeren. Van daaruit neemt Pimcore het wachtwoordenbeheer en de authenticatie van de partners op het SAP-bestelplatform over. Dit alles samen maakt van dit nieuwe Moderna-platform één aanspreekpunt voor partners en een geweldige online-uitbreiding van het merk Moderna richting eindklanten. 

Er werd dan ook heel wat aandacht besteed aan de implementatie van Pimcore als onderdeel van de totale technische architectuur van Moderna. “Studio Emma kon eigenlijk perfect de schakels aaneenbreien en dat was voor ons een echte meerwaarde”, meent Frederik. “Op het eerste zicht leek de opdracht misschien eenvoudig, maar het was een uitdaging om een versleuteling te voorzien tussen de website enerzijds en het ERP en CRM-systeem en Pimcore anderzijds”, vertelt hij. "Bij elke stap was het ook telkens heel duidelijk waar we naartoe gingen. Ze hebben een enorme kennis van zaken. Het is zalig om zo’n partner aan je zijde te hebben”. 

Het jong en dynamisch team van Studio Emma heeft dit met verve gerealiseerd. We zijn hier meteen vier stappen vooruit gegaan in plaats van eentje.

De tweede fase

Na een succesvolle eerste fase volgde al snel een tweede deelproject. “De klant die naar ons downloadplatform wilde gaan, moest tweemaal inloggen: eenmaal op de website en dan nog een keer om de online prijslijst te raadplegen”, legt Frederik uit. “Om het gebruik nog klantvriendelijker te maken, werden deze twee acties nu onder één login samengebracht". 

De prijslijst zit in het ERP-pakket en is een overzichtslijst met tekstlijnen”, zegt hij. “Studio Emma heeft ervoor gezorgd dat Pimcore deze info afschrijft als een soort rapport waardoor we de prijslijst nu als het ware kunnen aanvullen met alles wat in Pimcore zit. De prijslijst is nu een rijk document met onder andere afbeeldingen, beschikbare kleuren… zelfs de productfiches hangen er aan vast. We zijn hier meteen vier stappen vooruit gegaan in plaats van eentje”. 

 

Pimcore e-commerce project - Moderna Products

 

Weer tijd voor de creatieve kant

De beleving voor de klant is nu nog meer gefinetuned, maar ook intern verlopen de processen een stuk eenvoudiger. “Dankzij de connectie met het CRM gebeurt het beheer van de contactgegevens nu op één plaats, wat een sterke vereenvoudiging is voor ons salesteam. Het was voorheen ook niet evident om alle productspecificaties tijdig aan te vullen. Het was een heel omslachtige taak, waardoor de producten vaak te laat op de website stonden. Nu wordt alles aangestuurd vanuit het ERP-pakket en zodra de codes zijn aangemaakt, wordt het product verrijkt in Pimcore en staat het in een mum van tijd online. Het is fijn om te merken dat er weer tijd vrijkomt voor de creatieve kant van ons vak in plaats van voortdurend bezig te zijn met data. We ervaren een enorme tijdswinst”!

Naast de goede uitvoering van de technische specificaties, loven ze Studio Emma ook voor de communicatie tijdens het project. “Tijdens deze tweede fase moest samengewerkt worden met een andere externe partij die destijds het CRM verhaal bij ons heeft opgestart.

 

Studio Emma heeft hier zelf het initiatief genomen om de communicatie rechtstreeks met hen af te stemmen zodat wij, vanuit Moderna Products, niet moesten optreden als intermediair”, licht Frederik toe.

Samenwerken met Studio Emma is een absolute aanrader. Onderweg wordt er snel geschakeld, ze zijn heel transparant en je krijgt altijd één-op-één contact. 

The sequel

Bij Moderna Products zijn ze ondertussen al aan het nadenken over een derde fase. “Hiervoor streven we naar een nog grotere gebruiksvriendelijkheid van het downloadplatform. We zetten hard in op klantenservice waar we voor onszelf de lat constant hoger leggen. Een mooie aanvulling hierop is het web-to-print verhaal dat we toegelicht kregen tijdens een Pimcore Morning Session bij Studio Emma”, vertelt Frederik. Dat speelt nu in ons hoofd, want dat betekent dat wij Pimcore zouden kunnen inzetten om al onze productfiches automatisch te genereren met alle data die er in zit. “We zullen eerst nog wat punten en komma’s goedzetten, maar het web-to-print verhaal is de volgende prioriteit".

ERP intergratie in Pimcore interface

Digitalisering in tijden van corona 

Moderna Products is ervan overtuigd dat digitalisering, en daar ook steeds verder in gaan, een absolute must is, zeker in deze tijden van corona. “Digitalisering maakt deel uit van ons Moderna Green Pact, waar we reeds concrete stappen gezet hebben in ons sustainability traject. Dit niet enkel operationeel maar ook procesmatig binnen de verschillende afdelingen. Future proof blijven is onze topprioriteit. Dat is overigens een perfecte motivatie om opnieuw contact op te nemen met Studio Emma om te sparren en ideeën uit te wisselen hoe we dit best op muziek kunnen zetten”.