Helemaal klaar om de internationale markt te veroveren

"Vanaf de eerste keer dat we samenwerkten, klikte het en dat is nog steeds zo"

Gesprek met Sven De Waele, CEO PharmaPets 

PharmaPets is meer dan een online dierenapotheek. Naast medisch verantwoorde producten is het een makkelijk toegankelijk kanaal voor wetenschappelijke adviesverstrekking over huisdieren of direct contact met een dierenartsenteam. Met het oog op een internationale doorbraak werd Studio Emma gecontacteerd om hun Magento webshop te upgraden naar een niveau dat deze expansie mogelijk maakt. 

Samen met echtgenote, dierenarts Valerie Verlinden, is Sven De Waele de drijvende kracht achter PharmaPets. Hun missie is om de gezondheid van het huisdier meer toegankelijker te maken met onder andere de juiste voeding, wetenschappelijk advies en gepersonaliseerde info op maat van de eigen hond of kat. 

Al sinds 2010 is Studio Emma de ‘preferred partner’ voor alle online projecten die Sven de voorbije jaren uit de grond heeft gestampt. De basis werd destijds gelegd met Zwembadstore.be.

“Vanaf de eerste keer dat we samenwerkten, klikte het en dat is nog steeds zo. We hebben SE vanop de eerste rij zien groeien tot het team dat ze nu zijn”

Pharmapet Adobe commerce webshop front-end

Magento als single source of truth

In 2018 werd de eerste webshop van PharmaPets gelanceerd. In tegenstelling tot de uitgebreide en gecompliceerde projecten waarmee SE vaak te maken krijgt, was dit eerder een atypisch project. Als startup gingen ze immers voor een low-budget versie met enkel de belangrijkste kenmerken die een webshop nodig heeft om goed te functioneren. Alles wat Sven zelf in handen kon nemen, deed hij zelf.

Het programmeer- en maatwerk werd uitgevoerd door SE. De keuze als webshopsysteem viel sowieso op Magento. Sven kent het platform vanuit het verleden waardoor Magento zijn voorkeur blijft genieten.

“Eens je ermee gewerkt hebt, ken je het systeem en de mogelijkheden ervan door en door. Het ecosysteem errond blijft ook maar groeien. Magento is dan ook het best geplaatst om onze internationale ambities vorm te geven”, meent hij. 

Upgrade naar Adobe Commerce Edition

De volledige e-commerce-omgeving moest dus opnieuw ingericht worden om deze verdere groei te coveren. De eerste stap die werd gezet was een upgrade naar de Adobe Commerce Edition. Ook de overgenomen webshop, vetostore.com werd geïntegreerd in de bestaande omgeving. SE stond in voor het technische luik met een vlotte migratie van de ene Magento versie naar de andere en het volledige integratiegebeuren op kop. Heel wat bestaande functionaliteiten werden opgewaardeerd en verder geoptimaliseerd. “Zo willen we abonnementen aanbieden op dierenvoeding, maar daarvoor was onder andere een upgrade nodig op vlak van de betalingsprovider”, geeft Sven als voorbeeld aan. 

Magento to Adobe Commerce

“We spreken dezelfde taal”

Ook het design van de webshop werd uitgewerkt door SE. “We zijn heel tevreden over het design. Het vertaalt perfect wie we zijn en hoe we ons willen profileren naar gebruikers en partners”. De jarenlange samenwerking ligt zeker aan de basis van het succes van dit project. “We kennen elkaar al zo lang waardoor de manier van werken als vanzelf gaat”, vindt Sven. “Er is een goede interactie en wisselwerking tussen ons. We spreken dezelfde taal en weten wat we aan elkaar hebben. Dat heeft al altijd geleid naar een welslagen van elk project”.

Nu de grote bouwfase is afgelopen, is PharmaPets klaar om hun ambities waar te maken. “Wij zijn klaar, maar ook ons online systeem is klaar”, zegt Sven.

Ambieer je ook een uitbreiding van je online activiteiten en exploreer je graag eens de mogelijkheden?
Laat het ons weten! We denken graag met je mee. 

ecommerce layout elements