ETAP, een Europees bedrijf met basis in Malle en divisies in verschillende landen, realiseert energiezuinige, flexibele en comfortabele verlichtingsoplossingen voor professionele omgevingen.

Om al hun productgegevens bij te houden en te centraliseren, maakten ze al langer gebruik van een PIM-systeem. Toen bleek dat hun PIM-systeem verouderd was en niet meer voldeed aan hun noden, gingen ze op zoek naar een nieuw data-platform. Ze kwamen al snel uit bij Pimcore en vervolgens bij Studio Emma om de migratie naar hun nieuw PIM-systeem in goede banen te leiden.

erp en pimcore

De wensen

ETAP heeft een complex datamodel. Niet alleen vanwege hun uitgebreid assortiment producten, maar ook door de specificaties en extra assets per individueel product. Ze botsten steeds meer op de beperkingen van hun huidig PIM-systeem. Ze tastten de markt af en gingen op zoek naar een performant Product Information Managementsysteem dat bovendien makkelijk integreerde met andere systemen en ook op vlak van marketing en sales goed scoorde. Al snel kwamen ze uit bij Pimcore. Een volgende logische stap was een partner vinden. Die moest niet alleen de migratie succesvol uitvoeren, maar ook de ins and outs van Pimcore kennen om er het maximale te kunnen uithalen voor hun bedrijf. Een Pimcore Gold Partner dus, en aangezien Studio Emma de enige in België is, stond al snel een eerste kennismakingsgesprek op de agenda.

“We zochten meteen een Gold Partner omdat we ons op die manier konden vergewissen van een partij die Pimcore van binnen en buiten kent en ons kon bijstaan met het uitwerken van onze specifieke wensen”, verduidelijkt Herwig Peeters. Er was meteen een klik. “Tijdens de eerste gesprekken viel meteen hun professionalisme op. Ze waren correct, antwoordden heel eerlijk op onze vragen en gaven ons betrouwbaar advies over de do’s and don’ts”, zegt hij. “We kregen ook een heel gedetailleerde offerte en over het ganse traject hebben ze zich aan het vooropgestelde budget gehouden”.

We zochten meteen een Gold Partner omdat we ons op die manier konden vergewissen van een partij die Pimcore van binnen en buiten kent en ons kon bijstaan met het uitwerken van onze specifieke wensen.

Herwig Peeters - Digital Marketing Analist bij ETAP

Het project

De uitdaging voor het Studio Emma team was in de eerste plaats ervoor zorgen dat alle data werd gecentraliseerd in Pimcore. Een ingewikkeld proces, want het ging niet alleen om een grote hoeveelheid data die moest verwerkt worden, maar er was ook een integratie nodig met hun eigen softwaresystemen, PLM en Lumcalc. Daarna moest alle geüpdate productinformatie gesynchroniseerd worden om die vervolgens te publiceren op hun Drupal website.

erp en pimcore

Tijdens het volledig migratietraject was er een voortdurende wisselwerking tussen Studio Emma en ETAP. “De communicatie was fantastisch”, bevestigt Herwig Peeters. “Project Manager Lien volgde alles goed op. Functioneel Analist Yentl stond ons bij met zijn productkennis en ondersteunde ons voornamelijk op functioneel analytisch vlak. Zij waren ons enig aanspreekpunt doorheen het ganse project. Ze kenden het project dan ook op hun duim waardoor ze konden aansturen waar nodig. Studio Emma werkt ook met een handig online ticketsysteem waarbij je als klant een ticket kan aanmaken voor issues die een interventie vereisen. Ook daar gaan ze direct mee aan de slag zodat alles zo snel mogelijk ‘back on track’ zit”.

Pimcore als gebruiksvriendelijk en veelzijdig PIM-systeem

Ondertussen is ETAP al helemaal vertrouwd met Pimcore en zijn ze meer dan overtuigd van hun keuze. Ze namen ook het grootste deel van de data-import, de migratie van de data van het oude systeem naar Pimcore, voor hun rekening. Een ferme klus waarbij Studio Emma steeds hun back-up was.

“Het is een leuk systeem om mee te werken”, beaamt de Digital Marketing Analist. “De interface is veel beter opgedeeld en duidelijker in vergelijking met ons vorig systeem. Je kan makkelijk data aanpassen, toevoegen of lijsten en rapporten trekken. Terwijl een product toevoegen vroeger een heel omslachtige taak was, is het nu eenvoudig om een nieuw product te lanceren dankzij een snelle implementatie in Pimcore”.

We schrijven samen aan een lange termijn verhaal waarin we als partners stap voor stap meerwaarde creëren voor ETAP met Pimcore.

Lien Lemberechts - Business Development Manager bij Studio Emma

De samenwerking

“Studio Emma heeft voor de volle 100% onze verwachtingen ingelost”, klinkt het. “Ook naar budget en timing toe hebben ze waargemaakt wat bij de aanvang van het project was afgesproken. We kregen steeds een snel en to the point antwoord op al onze vragen. Ze weten waarover ze praten en verkopen geen gebakken lucht. Studio Emma heeft ons ten volle ondersteund en begeleid zodat alles mooi in zijn plooi is gevallen”.

“De samenwerking met Studio Emma zal in de toekomst alleen maar groeien”.

Studio Emma heeft voor de volle 100% onze verwachtingen ingelost.

Herwig Peeters - Digital Marketing Analist bij ETAP

The sequel

Studio Emma blijft onze sparring partner. Meer zelfs, we denken dat de samenwerking met Studio Emma alleen maar zal groeien. Ze focussen zich op twee platformen, Pimcore en Magento, waardoor hun technische kennis en ervaring heel ver reikt. Ze hebben ook een team van jonge mensen dat graag de vinger aan de pols houdt en de trends en veranderingen, zeker op digitaal vlak, nauwgezet volgt. In de toekomst willen we onze e-commerce business uitbreiden en daarbij hebben wij Studio Emma graag opnieuw aan onze zijde”.

Bots je ook op de beperkingen van je huidig PIM-systeem of wil je nieuwe horizonten verkennen voor al je data?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.