2 december 2019

Een krachtig en duurzaam omnichannelsysteem voor A-mode

 

Met 7 kledingwinkels is A-Mode dé one-stop-shop in West-Vlaanderen, met kledij voor heren, dames, tieners en kinderen, waarbij klanten zich van top tot teen laten kunnen kleden op basis van verfijnde en kwalitatieve merkkleding zoals Mayoral, Levi’s en Esprit. Studio Emma werd ingezet om de omni-channel strategie van A-Mode te realiseren.

We zorgden voor een integratie tussen Magento2 en Softtouch (POS-systeem ofte een kassasysteem). Dit systeem ondersteunt o.a. klantgegevens, product management, voorraadbeheer, bonnenprinter, barcodescanner en nog veel meer.

In een eerste fase werd ervoor gezorgd dat de catalogus op een makkelijke manier online kon worden gepresenteerd en werd gefocust op de conversie. Met een druk op de knop kan A-Mode een volledig nieuw seizoen inladen. Bij het presenteren van die nieuwe collectie kunnen CMS pagina’s opgezet worden waarbij op elke gewenste plek een call-to-action knop kan worden toegevoegd. Daarnaast werd ook een reserveringsproces via de webshop opgezet, waarbij klanten hun bestelling kunnen ophalen in de winkel. De afhandeling van dat reserveringsproces werd ook zeer efficiënt opgezet, waardoor de inspanning van de fysieke winkels hierdoor beperkt blijft.

In een tweede fase werd de online verkoop en gepersonaliseerde klantervaring gerealiseerd. Zo werden heel wat features gebouwd, zoals geschenkbonnen, store pick-up mogelijkheid, een loyalty programma, verjaardagsemails, een family card, en zoveel meer.

In een derde fase werd voorbereid op peak sales periods zoals Black Friday, Dolle Dagen, Kerstmis, enzovoort. Klanten ter aller tijde consulteren of hun product beschikbaar is in hun voorkeurswinkel. De website werd verder geoptimaliseerd voor high traffic campaigns.

In een zeer korte doorlooptijd (6 maand) hebben we voor dit Belgische familiebedrijf, die durft investeren in slimme en creatieve oplossingen, een solide basis neergezet voor een omnichannelstrategie. Er werd veel maatwerk gerealiseerd op core Magento2 functionaliteit, zodat ook in de toekomst de cost-of-ownership laag blijft.


Geschreven door:

Pascal Vandenbrande

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte van onze activiteiten