Pimcore als manusje-van-alles voor Jolipa
Jolipa is een toonaangevende onderneming op vlak van interieur- en woonartikelen en heeft een gamma van zowat 12.000 producten. Het familiebedrijf, dat werd opgericht in 1978, distribueert hun producten naar meer dan 100 landen en positioneert zich zo als een cruciale wereldspeler in de sector.
Tags:
Met het oog op het aanbieden van de nieuwste trends, selecteert Jolipa tweemaal per jaar meer dan 2000 nieuwe artikelen, die toegevoegd worden aan het gamma.
Verschillende uitdagingen op vlak van productdata
Jolipa staat voor heel wat uitdagingen als het over hun productdata gaat. Aan de ene kant is er de grote variatie aan producten die ze aanbieden waardoor heel wat productdata aanwezig is. Daarnaast is er heel wat flexibiliteit nodig door de selectie van nieuwe producten tweemaal per jaar die ze ook telkens moeten toevoegen aan het bestaand gamma. Bovendien moeten de klanten zo snel mogelijk de foto’s en andere gegevens kunnen raadplegen en bestellen. En dat is nog niet alles. Zo is er ook een connectie nodig met onder andere het Warehouse Management System (WMS), dat onderdeel is van het huidig ERP systeem. Om al deze dataprocessen en activiteiten op wieltjes te laten verlopen rekent Jolipa op Pimcore.

Eén centraal systeem
Eerst en vooral is het de bedoeling om met Pimcore het volledig proces te ondersteunen waarbij Jolipa nieuwe (seizoens)producten selecteert en die vervolgens toevoegt aan hun gamma. Daarbij moet het mogelijk zijn om tijdens dit volledig proces telkens de laatste status van een nieuwe staal te kunnen raadplegen in een gecentraliseerd systeem. Verschillende afdelingen binnen Jolipa, met elk hun eigen specifieke taken, hebben toegang tot dit systeem en vullen de gegevens van het product verder aan met onder andere technische specificaties, omschrijvingen in verschillende talen, afbeeldingen, etc. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen steeds over real-time info beschikken over de status van de stalen. Deze manier van werken bevordert ook de continuïteit en doorlooptijd van dit volledige ‘sourcing’ proces.
Pimcore staat ook in voor rapportering. Zo kan zal er snel en overzichtelijk worden weergegeven welke producten data missen, wie verantwoordelijk is voor een bepaald product, welke foto’s en details bij een product horen als een stakeholder informatie opvraagt, wat de historische gegevens van een product of categorie zijn, enz.
Pimcore als single-source-of-truth
Aangezien op die manier verschillende soorten productdata, zowel gestructureerde (bv. omschrijvingen, afmetingen, …) als ongestructureerde data (bv foto's, …) in Pimcore verzameld worden, moet deze ontsluiting vinden naar verschillende externe systemen die bij Jolipa actief zijn, zoals hun ERP-systeem, fotostudio en de webshop. Zo fungeert Pimcore als de single-source-of-truth voor al hun productdata.
De implementatie van al deze processen in Pimcore moet toelaten verschillende struikelblokken te voorkomen en de efficiëntie en transparantie te bevorderen voor alle betrokken partijen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd!
Ontdek alvast de leukste interieurspullen op www.j-line.be of lees meer over Jolipa op www.jolipa.com.