2024-03-14 | Sandra Wybo

Pimcore en Shopware slaan de handen in mekaar

Big news!! Pimcore en Shopware bundelen hun krachten in een zogenaamde ‘global technology alliance’. Hun doel? Digitale commerce naar nog een hoger niveau tillen. Studio Emma, als trotse partner van zowel Pimcore als Shopware, kan dit alleen maar toejuichen. Bovendien zijn we het enige web agency in België dat beide platformen inzet voor de successen van onze klanten. Een unicum dat in de toekomst enkel maar voordelen kan geven.

Tags:

Studio Emma

Pimcore, expert in databeheer en experience management, en het e-commerceplatform Shopware, zetten samen in op innovatie. Zo breidt Shopware Pimcores PIM en datamanagement uit met top e-commerce features. Denk aan B2B- en B2C-commerce en vernieuwingen zoals Digital Sales Rooms, AI Co-Pilot, Spatial Commerce, enz. Pimcore versterkt op haar beurt Shopware met zijn expertise in PIM en databeheerO. Zo krijgen Shopware-gebruikers toegang tot geavanceerde PIM- en datatools.

Een eenduidige aanpak

De focus ligt op wereldwijde groei. Dit partnerschap, gesteund door een wereldwijd netwerk, zal dan ook alleen maar bevorderlijk werken en dit op verschillende fronten.

Het zal niet alleen de basis vormen voor een eenduidige aanpak van uitdagingen op de markt, maar deze gebundelde expertise zal ook leiden tot innovatieve oplossingen, perfect voor elke businessbehoefte.

Als Pimcore Gold Partner en Shopware Silver Partner kijken we uit naar de aanstaande ontwikkelingen die op til zijn. Een gezamenlijke ondersteunde integratie tussen Pimcore en Shopware is op komst, wat de digitale e-commerce ervaring nog verder zal verbeteren.

De aankomende events, Pimcore Inspire (19 en 20 maart) en Shopware Community Day (15 en 16 mei), zullen nog meer onthullen over deze krachtige alliantie tussen deze twee tenoren. Uiteraard zijn wij ook van de partij, want dit willen we niet missen. Houd alvast onze socials en de website in de gaten voor verdere updates!

Lees het volledig persbericht van Pimcore en Shopware.