2022-10-03 | Olivier Tack

Pimcore Mountain Summit: fijne ontmoetingen, spannend nieuws en leuk gezelschap

Voor de eerste editie van de Pimcore Mountain Summit moesten we letterlijk de bergen in. The place to be was de Gaisberg in Salzburg, op een hoogte van 1000 meter. Het event was deze keer exclusief voor partners en gericht op marketing- en salesprofielen. Dit in tegenstelling tot de eerdere jaarlijkse Pimcore Inspire waar ook developers hun gading vonden. Wat wel hetzelfde was, is dat we ontvangen werden door het ganse Pimcore-team in traditionele Lederhosen. Some things never change …

Tags:

Pimcore
Event
Studio Emma

Voor de eerste editie van de Pimcore Mountain Summit moesten we letterlijk de bergen in. The place to be was de Gaisberg in Salzburg, op een hoogte van 1000 meter. Het event was deze keer exclusief voor partners en gericht op marketing- en salesprofielen. Dit in tegenstelling tot de eerdere jaarlijkse Pimcore Inspire waar ook developers hun gading vonden. Wat wel hetzelfde was, is dat we ontvangen werden door het ganse Pimcore-team in traditionele Lederhosen. Some things never change …

Rode draad van de Summit was ‘Pimcore Unchained’ en dat werd ook meteen duidelijk in de keynote van Dietmar Rietsch, co-founder en CEO van Pimcore. Pimcore is helemaal klaar voor the next step, the next level. 

Upscale van Pimcore

Het event opende met hét nieuws van de dag: de aankondiging van een kapitaalinjectie van maar liefst 12M dollar.

“We are beyond excited to share that Pimcore closed a $12M Series B deal led by Nordwind Growth to expand Enterprise Open-Source Data and Experience Management Platform globally 🚀🚀
The Austria-based software company will leverage funding to disrupt traditional licensing business models with a powerful enterprise open-source alternative to legacy vendors.”

Het volledige artikel lees je hier: https://pimcore.com/en/resources/blog/pimcore-closes-12m-series-b-deal-led-by-nordwind-growth-to-globally-expand-enterprise-open-source-data-and-experience-management-platform_a297408

Nordwind Growth is alvast geen onbekende naam en investeerde ook fors in Productsup, een aangeboden extensie in Pimcore Enterprise, de betalende versie. De investering zal voornamelijk dienen als katalysator voor de nog snellere groei en het upscalen van Pimcore.

Zo wil Pimcore fors gaan inzetten op een (nog) nauwere samenwerking met haar partners. Hiervoor reserveren ze alvast een deel van het kapitaal en willen ze onder meer extra ondersteuning bieden bij het beantwoorden van offerte-aanvragen, custom demo’s opzetten, aanwezig zijn op events, merchandising voorzien, enz. Om dit te realiseren gaan ze, op vlak van partner management en ook sales & marketing, hun team uitbreiden.

Over dat partner management gesproken: we kregen een teaser voor volgend jaar waarin ze het hebben over vijf partnerlevels in plaats van de huidige drie (Silver, Gold, Strategic). Vanaf 2023 komen daar ook Platinum en Global bij. Ook Partner Management is dus Unchained, met niet alleen een uitbreiding in niveaus, maar ook met een volledig nieuw partnerportaal ter ondersteuning.

Some facts & figures

Sommige cijfers (van het voorbije jaar) die gedeeld werden, zijn vrij indrukwekkend:

  • 150+ partners over 60+ landen verspreid over een omzet van 1,2 miljard dollar.
  • Ook de 2.000.000 lijnen aan code die gewijzigd zijn, zijn het vermelden waard.
  • En de 2000 Pimcore installaties per dag.
  • De recommendation cijfers van Pimcore zitten op zo maar even 93%.

De gekende drieledige aanpak (‘triple play’) blijft geldig: 

  • Open source ‘Community Edition’ als eerste.
  • Nu ook vergezeld van de nieuwere ‘Enterprise edition’.
  • En als derde de ‘Cloud edition’, eerder als SAAS (Software as a Service) oplossing.

Cijfers die de verdere groei en de aangekondigde upscaling versterken en ook bevestigen. 

En wat met (h)erkenning? 

Pimcore is als enige opgedoken in drie – ja, je leest het goed – Gartner-kwadranten:

  • Master Data Management Solutions; als Leader.
  • Digital Commerce; als Strong Performer.
  • Digital Experience Platforms: als Aspiring Leader.

Hiermee maken ze dus hun ‘mission statement’ waar:

“Create an awesome product and build a valuable and passionate company that fuels our vision and changes the world.”

En groeien, dat doen ze, ook samen met Studio Emma, als platform en als partner. 

Op naar 2023 dus! Naar een nieuw jaar met – nu al – goeie voornemens. Want na Pimcore versie 10 komt 11 en ook daarover werd al een tipje van de sluier gelicht en mogen we in de volgende maanden meer nieuws verwachten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…