2024-02-29 | Sandra Wybo

Recap Shopware Morning Session: spreading the blue

Een heerlijke mix van klanten en prospecten was aanwezig op onze eerste Shopware Morning Session. De ochtend stond in het teken van co-creatie, innovatie en delen van kennis met het e-commerceplatform Shopware als rode draad.

Tags:

Studio Emma
Event
Shopware

Als Silver partner van Shopware gaven we dan ook graag een podium aan de nieuwste telg in ons e-commerceaanbod met thema’s die niet alleen de mogelijkheden en innovaties van Shopware verkennen, maar ook de toekomst van online shoppen benadrukken. 

Olivier, onze account & sales manager, trapte af met een korte intro waarin hij het DNA van Studio Emma onthulde: een mix van durf, meer dan 20 jaar ervaring en een klantgerichte aanpak. Daarom dat we, onder de vleugels van de Gumption Groep, deel uitmaken van een co-creatie met 17 andere bedrijven. Dit ecosysteem van bedrijven, elk met hun eigen identiteit maar verenigd door een gemeenschappelijke visie, zorgt ervoor dat we flexibel kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten en hen kunnen ondersteunen bij elke stap van hun groeiproces.

Wat is Shopware?

Patrick Büngener, partner manager van Shopware, stelde het platform met zijn Duitse roots kort voor. Als flexibel en toekomstgericht e-commerceplatform volgt Shopware de marktbehoeften en trends nauwlettend op om zo het meest ideale product te ontwikkelen voor de klant.

Met vandaag 400 medewerkers, 1600 partners en 45.000 actieve shops heeft het platform op 12 jaar een groei van 40% gerealiseerd. En met de uitbreiding naar nog meer landen, waaronder de Verenigde Staten, blijft de groeicurve in stijgende lijn evolueren.

Flexibiliteit, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid zijn dan ook drie krachtige kernwaarden die Shopware als product definiëren.

Onder de motorkap

Sven, Project Manager E-commerce solutions, gaf ons vervolgens een exclusieve blik onder de motorkap van Shopware. Zonder ook maar één regel code te schrijven, demonstreerde hij de ongekende flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van het platform. Van de API-first en headless benadering tot een combinatie van krachtige tools om onder andere content te beheren. Duidelijk is dat je heel ver kan gaan om Shopware uit te breiden en aan te passen naar je eigen bedrijfsdoelen en met groei in gedachten.

Welk model past bij mijn bedrijf?

Shopware biedt drie verschillende pakketten aan die gebaseerd zijn op de community editie, namelijk de Rise, Evolve en Beyond.

Elk pakket heeft verschillende features en focuspunten zodat gemakkelijk een gepast pakket voor de klant kan gevonden worden volgens zijn of haar e-commercewensen.

Dankzij een open roadmap, die toegankelijk is voor iedereen, heb je een duidelijk zicht op wat de status van vandaag is en welke innovaties of upgrades in de pipeline zitten.

Innovatieve features

En van innovaties gesproken. Rune Laenen van Shopware nam ons vervolgens mee achter de schermen van enkele opvallende innovatieve features. Zo had hij het over de AI Copilot, een verzameling van functies om onder andere productomschrijvingen en content te creëren of om snel en eenvoudig te filteren en lijsten te trekken met behulp van AI.

Ook de Digital Sales Rooms, een geavanceerde manier om sales te realiseren op afstand, werd aangehaald. En helemaal nieuw van het ontwikkelingsfront is Spatial Commerce waarbij je 3D-beelden kan integreren in je website.

Deze vooruitstrevendheid en het tegen de stroom inpeddelen maakt van Shopware een van de meest visionaire e-commerceplatforms.

Zelfbouwmarkt: een voorbeeld uit de praktijk

Lead Developer Steven deelde tenslotte al enkele insights van het work in progress bij Zelfbouwmarkt. Dit gespecialiseerd bedrijf richt zich tot iedereen die bouw- en verbouwplannen heeft. Ze bestaan al meer dan 40 jaar. In 2018 lanceerden ze hun eerste e-commerceplatform met meer dan 20.000 online producten. Vandaag maken ze de overstap van Pimcore naar Shopware Rise. De migratie omvat het overzetten van alle bestaande features van Pimcore naar Shopware, waarbij een naadloze integratie en een custom look & feel centraal staan. Met Shopware's API-first platform, dat aanpasbaarheid en schaalbaarheid biedt, is Zelfbouwmarkt klaar om hun e-commerce strategie naar een volgend niveau te tillen.

 

Elke Morning Session eindigen we steevast met een lekkere lunch en een netwerkmoment. En dat was deze keer niet anders.

Ben je geïntrigeerd door de mogelijkheden van Shopware?

Wil je meer weten over hoe dit platform jouw e-commerce strategie kan escaleren? Studio Emma begeleidt je graag tijdens je trip naar een succesvol e-commerceverhaal. Tune in en ontdek meer over Shopware met Studio Emma via Olivier of Sven