2023-09-12 | Olivier Tack

Studio Emma biedt tweede e-commerce platform aan: Shopware

Bij Studio Emma kijken we altijd vooruit om onze expertise verder uit te breiden en om steeds de beste oplossingen en diensten aan onze klanten aan te reiken. We zijn dan ook bijzonder trots om aan te kondigen dat we – naast Adobe Commerce/Magento Open Source – nu ook Shopware aanbieden als innovatief e-commerce platform. Waarom we hiervoor gekozen hebben en hoe Shopware past in ons aanbod leggen we graag even uit.

Tags:

E-commerce
Studio Emma
Shopware

Wat is Shopware?

Shopware is niet zomaar een nieuwkomer in de e-commerce wereld. Het platform is ontstaan in Duitsland en heeft ondertussen een solide reputatie als betrouwbaar en flexibel e-commerce systeem. Door de jaren heen heeft Shopware zichzelf continu verbeterd, met als resultaat een platform dat zowel gebruiksvriendelijk als krachtig is.

In het huidig e-commerce landschap neemt Shopware een prominente plaats in. Dankzij zijn flexibiliteit en schaalbaarheid kiezen steeds meer bedrijven, van startups tot gevestigde merken, voor Shopware als hun go-to e-commerce oplossing.

Waarom Studio Emma voor Shopware kiest

De visie van Shopware sluit naadloos aan bij onze filosofie: een platform dat zich aanpast aan de specifieke e-commercebehoeften van de klant en niet andersom. Bovendien is het systeem ontwikkeld in PHP & Symfony, een programmeertaal waar we bij Pimcore al uitgebreide ervaring mee hebben. Voor Studio Emma is het dan ook een logische stap en een weloverwogen beslissing om voortaan ook Shopware aan te bieden.

Een team van front- en backend developers, met jarenlange ervaring in e-commerce, staat klaar om onze Shopware klanten te ondersteunen bij elke stap. Sven Smets, voormalig managing partner van het Shopware agency Polaris DC, zal acteren als Project Manager/Solutions Architect binnen dit nieuw Shopware team.

Eerste Shopwareproject: Zelfbouwmarkt

We zijn ook heel blij dat we al meteen van start gaan met een eerste project. Zelfbouwmarkt (www.zelfbouwmarkt.be) koos voor Shopware als e-commerceplatform voor hun nieuwe website en gaat hiervoor opnieuw in zee met Studio Emma. “Hun technisch sterk team, de West-Vlaamse roots die we delen en hun onmiskenbare drive maakten onze keuze evident”, zegt CEO Stijn Desmet.

Met Shopware als platform van de toekomst en de expertise van Studio Emma kijken we uit naar een flexibelere, kostenefficiënte en SEO-geoptimaliseerde e-commerce website.

Voortaan drie krachtige oplossingen voor je online business

Met Shopware in ons arsenaal biedt Studio Emma nu drie krachtige oplossingen aan om je online business te versterken:

  • Adobe Commerce/Magento Open Source
  • Shopware
  • Pimcore

We benadrukken hierbij graag dat onze keuze voor Shopware een aanvulling is op ons bestaand e-commerce aanbod van Adobe Commerce/Magento Open Source. Dat betekent dat we ons inzetten om voor elk project de juiste oplossing voor jouw specifieke behoeften te vinden. Ons partnership met Adobe Commerce/Magento Open Source blijven we ook verder versterken.

Met ons compleet aanbod van e-commerce en data- en productmanagement hebben we een oplossing in huis voor elk B2B, B2C, D2C project, steeds op maat van je klant of product.

We zijn alvast enthousiast over de mogelijkheden van Shopware en we staan te popelen om elke nieuwe e-commerce uitdaging vorm te geven. We kunnen alvast niet wachten om in 2024 de nieuwe website van Zelfbouwmarkt te lanceren! Stay tuned!

Lees meer over de mogelijkheden van Shopware op onze website of contacteer meteen onze Account & Sales Manager Olivier Tack.