DOMO’s digitale transformatie: een volledig nieuwe webshopbelevenis

De nieuwe webshop van DOMO staat live! En ook al zeggen we het zelf, het is een pareltje geworden waar ons team bijzonder trots op is.

Tags:

Magento
E-commerce

DOMO is het elektromerk van Linea 2000 en paradeert met meer dan 350 toestellen. Of je nu op zoek bent naar keukenapparatuur, huishoudelijke goodies, personal care producten of klimaatbeheersing, DOMO heeft het allemaal in huis. Daarbij staat innovatie, gebruiksvriendelijkheid, een stijlvol design en een prima prijs/kwaliteit steeds voorop.

Met hun roots in de Kempen heeft DOMO zijn horizon verbreed naar het Europese toneel. Met stevige voetafdrukken in landen als Frankrijk en Tsjechië en vruchtbare samenwerkingen in Nederland en Duitsland, zet DOMO vastberaden stappen om het leidende merk in huishoudelektro in Europa te worden.

Online uitdagingen getackeld

De lockdown gaf een boost aan de online wereld. Voor DOMO vertaalde zich dat in meer websitebezoekers en een stijgende online verkoop. 

Maar zoals in elk goed verhaal was er ook hier een plottwist. Technische problemen met hun website en webshop en een onderliggend systeem dat ‘end-of-life’ was, zorgden voor kopzorgen.

Tijd voor verandering! Hun zoektocht naar een geïntegreerde oplossing en een e-commercepartner die hen op zowel de korte als lange termijn kon ondersteunen en adviseren, bracht hen bij Studio Emma.

Samen startten we enthousiast aan het project. We gingen voor een complete make-over en kwamen met een passende strategie en design die DOMO alle recht deden.

fluidimg

Een frisse aanpak met een always-on strategie

Terwijl er vroeger vooral gefocust werd op momenten zoals Moederdag en de Kerstperiode, gaan ze nu voor een ‘always-on’ benadering. Dat betekent dat ze het hele jaar content creëren en campagnes lanceren, want het hele jaar door is er een behoefte aan DOMO-toestellen en accessoires. Bovendien bieden ze enkele van hun innovatieve producten exclusief aan via de website.

Eén van de sleutels tot hun online succes is dan ook een gestroomlijnd productinformatiebeheer. Daarom koppelden we het ERP-systeem Dimasys naadloos aan de webshop. Productbenamingen- en omschrijvingen, technische specificaties, voorraden, … synchroniseren voortaan automatisch en nieuwe attributen voegen ze eenvoudig toe, en dit alles in meerdere talen.

Bij DOMO houden ze van een persoonlijke aanpak en streven ze naar een hoge klantentevredenheid. Of je nu vragen hebt over je bestelling of specifieke info wenst over een product, met een kennisbank, een FAQ en zelfs een product supportpagina krijg je als klant een antwoord op al je vragen.

Een slimme strategie voor online succes

Content is king. De webshop werd dan ook verrijkt met recepten, nieuws, vacatures en boeiende verhalen. Denk maar aan die zachte, smeuïge wafel die je meteen zin geeft om een DOMO-wafelijzer aan te schaffen. Of beeld je in dat je DOMO-ambassadeur Wout Van Aert ziet lachen bij een DOMO Air Cooler. 

Ook met SEO-optimalisatie wordt rekening gehouden. Dankzij unieke content, creëren ze kansen voor slimme cross-linking waarbij relevante zoekwoorden worden gelinkt aan gerelateerde content. Bezoekers blijven langer op de website, waardoor de autoriteit van de website verbetert en dit uiteindelijk een positief effect heeft op de ranking in de zoekresultaten.

Voorts ondersteunt de website ook een partnerprogramma voor Cera-aandeelhouders die kunnen genieten van exclusieve voordelen en mooie kortingen op DOMO-toestellen. Aangemelde Cera-klanten krijgen bijvoorbeeld meteen hun gepersonaliseerde voordeel te zien. Ze hoeven niet eerst de volledige checkout te doorlopen.

Blik op de toekomst: samen voorwaarts!

De nieuwe webshop is up-and-running en schittert online. En bij Studio Emma popelen we om ons aandeel in dit succesverhaal ook in de toekomst verder te delen.

Rep je naar www.domo-elektro.be en ontdek er honderden handige en kwalitatieve huishoudartikelen aan heel aantrekkelijke prijzen.