Metagenics

Een 'ongoing partnership' om het beste uit je online business te halen

Tags:

Magento

Studio Emma mikt steeds op een lange termijnrelatie met haar klanten. Als technische partner denken en groeien ze mee met de klant die zijn online verhaal verder wil uitbouwen. Metagenics, wereldwijd producent en distributeur van hoogwaardige micronutritie of voedingssupplementen is zo’n klant. Ze waren bij de eerste waarvoor Studio Emma een Magento 2 webshop ontwikkelde. Ondertussen blijven ze hun e-commerceverhaal verder finetunen en optimaliseren in samenwerking met Studio Emma.

Magento E-commerce expert

De expertise van Studio Emma werd ingeschakeld voor een van de nicheproducten van Metagenics, namelijk voedingssupplementen voor mensen die een maagverkleining of gastric bypass ondergingen. Deze voedingssupplementen zijn online te koop in verschillende landen, binnen de Europese Unie en daar lag meteen de grootste uitdaging van het project. De webshop www.bariatricadvantage.eu werd destijds ontwikkeld in Magento 1 en later overgezet naar Magento 2. Het ganse tradingsysteem was volledig maatwerk.

Niet alleen moest de prijzenstrategie van de verschillende landen ondersteund worden, maar ook de BTW-wetgeving en de leveringsvoorwaarden verschilden per land. Deze afwijkende prijzen en voorwaarden hadden dan ook een grote invloed op de checkout. 

Ontdek pimcore

fluidimg

Abonnement op maat van de klant

In een volgende fase werd een abonnementenmodule ontwikkeld. Metagenics wilde op die manier de loyaliteit van de klant bevorderen en focussen op een lange termijnverbintenis. Dergelijke voedingssupplementen worden immers meestal langdurig voorgeschreven. De abonnementsformule werd snel een succes, maar bracht ook een enorme workload met zich mee omdat alles nog manueel werd ingegeven. Een koppeling met het ERP-systeem van Metagenics drong zich op. Ook dit werd gefaseerd aangepakt. Eerst werd alle klantendata geïntegreerd – wat voor hen het grootste werk was – en vervolgens werd dit uitgebreid met de orders die in hun geheel geëxporteerd konden worden. Het traject die ze volgen is een ongoing proces dat heel organisch groeit. Hoe kunnen ze nog efficiënter te werk gaan? Dit is de vraag die ze zich voortdurend stellen en waar ze telkens op voortborduren. Dat gaat van het upgraden van de customer journey en het toevoegen van extra features aan de webshop tot een uitbreiding van de betalingsmodaliteiten via Adyen. 

Persoonlijke aanpak

Zo werd de abonnementsformule verder gefinetuned en houdt die voortaan ook rekening met de persoonlijke noden of voorkeuren van de patiënt. Ze polsen naar de aanbevolen dosis en de gewenste levertermijn zodat de patiënt eigenlijk op maat bediend wordt. Verder zetten ze ook sterk in op klantentevredenheid. Aan de annulatie van een abonnement is bijvoorbeeld een bevraging gekoppeld waarin ze informeren naar de reden van stopzetting. Hierop kan Metagenics dan anticiperen en een gerichte oplossing aan de klant aanbieden. 


Extra features zijn dan bijvoorbeeld de geïntegreerde mogelijkheid om samples te bestellen of het beschikbaar stellen van speciale promobundels.  

Lange termijn partnership met dagelijkse ondersteuning

Dankzij het lange termijn onderhoudscontract dat Metagenics afsloot met Studio Emma is er regelmatig overleg en een feedbackmoment. Daarnaast hebben zij ook een SE-CURE overeenkomst voor hun dagdagelijkse vragen. Op die manier verzekeren ze zich van een continue follow-up van hun project. Zo kunnen ze  hun webshop en businessprocessen steeds verder optimaliseren en finetunen voor een optimaal gebruik en dit zowel aan de kant van de marketingafdeling als voor de gebruiker. 


Speel je ook met het idee om te starten met e-commerce? Laat ons samen een mooi online verhaal schrijven en contacteer ons. 

Metagenics ecommerce webshop