Moderna Products

Moderna Products tilt online platform naar een nieuw niveau dankzij Pimcore

Moderna Products, fabrikant van slimme kunststoffen gebruiksvoorwerpen voor huisdieren, schakelde de expertise van Studio Emma in om hun online platform nieuw leven in te blazen.

Digitalisering van een sterk offline merkverhaal

Hoewel de persoonlijke en offline communicatie tussen Moderna en hun klanten erg sterk is – was dit, voor hun gebruik van Pimcore, niet terug te vinden in hun digitaal verhaal. Het doel voor Moderna was duidelijk, hun sterke offline merkverhaal digitaliseren en doortrekken online, dit door: 

  • Een volledig nieuwe website op te zetten die de cultuur van Moderna reflecteert (én afgestemd is op hun andere communicatiekanalen).
  • Exclusieve toegang te verlenen voor partners tot kwalitatieve productafbeeldingen en -documenten (om de betrokkenheid tussen consumenten en producten van het merk Moderna te stimuleren).
  • Een integratie te voorzien met het Moderna bestelplatform om één aanspreekpunt te hebben voor partners.
  • Een consistent verhaal bieden over alle sociale media heen door de productinformatie te consolideren.
fluidimg

Pimcore: CMS in combinatie met PIM en DAM

Studio Emma kon met Pimcore niet alleen eenvoudig inspelen op de uitdagingen van hierboven. Meer nog: het kon de klant overtuigen dat Pimcore hét fundament is om op lange termijn bijkomende digitale behoeften te behartigen!

Met Pimcore bood Studio Emma een antwoord op hun eerste doel, de realisatie van een nieuwe website, door gebruik te maken van het CMS in combinatie met de PIM en DAM. Wat Pimcore zo uniek en krachtig maakt in vergelijking met andere PIM oplossingen, is zijn efficiëntie om op een veelzijdige maar toch gebruiksvriendelijke manier om te gaan met het product- en mediabeheer. Dit verlaagt aanzienlijk de kost t.o.v. een strategie met integraties tussen meerdere platformen.

Er was echter nog meer nodig dan enkel de brand visibility te verhogen met de nieuwe website. Zo hadden de partners van Moderna nood aan kwalitatieve productafbeeldingen en -documentatie. Het gebruik van het customer management framework van Pimcore met de standaard features van de DAM voorzag in deze behoefte. Partners kunnen nu met een account op de website afbeeldingen en datasheets in meerdere formaten downloaden voor hun marketingdoeleinden.

Bovendien hebben die partners voortaan één eenvoudige weblogin om gebruik te maken van het Moderna bestelplatform. Om deze integratie mogelijk te maken, wordt gewerkt met Microsoft Dynamics CRM om partners te importeren. Van daaruit neemt Pimcore het autorisatie- en authenticatiebeheer van de partners op het SAP-bestelplatform over.

Op die manier heeft Studio Emma een digitale verlenging gebreid aan het sterke offline merkverhaal van Moderna. Ook de hoge graad van dienstverlening werd mee opgenomen in het digitalisatieverhaal door partners met een login toegang te geven tot alle nodige data en het bestelplatform. Het implementeren van Pimcore als basis voor Moderna’s online architectuur mag dan ook gerust een succesverhaal genoemd worden. 

De online ervaring van partners en eindgebruikers is nu in lijn met de offline communicatie van Moderna. Dit zorgt voor een sterkere merkcohesie met een directe impact op de gebruikerservaring. Ook de samenwerking met hun partners is nog verbeterd. Dit door toegang te bieden tot productinformatie zoals persoonlijke prijslijsten, marketingmateriaal, datasheets, verkoopcontacten… via één aanspreekpunt. Partners zijn nu in staat om meer te doen met minder inspanning.

Snellere lancering van nieuwe producten

Een indirect resultaat, maar minstens even belangrijk is dat de tijd om nieuwe producten te lanceren aanzienlijk verkort is. De website is nu immers de up-to-date “single source of truth” voor het beheer van alle productinformatie, digitale middelen en de online ervaring. 

Kan een krachtig digitaal platform als Pimcore ook jouw online verhaal naar een nieuw niveau tillen? Vraag het ons ! Wij zetten graag onze expertise in.