QLEVR

Om een goed geïntegreerde klantenervaring te bieden èn om beter te scoren op vlak van SEO lanceerde QLEVR een blog op de websites van hun merken Aeromoov, Aerosleep en Puckababy.

Tags:

Magento

QLEVR is een toonaangevende merkengroep in de babysector die gespecialiseerd is in innovatieve slaap – en reisproducten voor de allerkleinsten. Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en is met de merken AeroSleep en AeroMoov actief in meer dan 15 landen. In 2020 namen ze het Nederlandse merk Puckababy over en ondertussen breidden ze nog verder uit met de merken Fidella en Nonomo.

Om een goed geïntegreerde universele klantenervaring te bieden en om beter te scoren op vlak van SEO lanceerden ze een blog op de websites van Aeromoov, Aerosleep en Puckababy. Hun marketingpartner leverde hiervoor het wireframe en de briefing aan. Studio Emma onderzocht welke technische ingrepen nodig waren om dit functioneel weer te geven.

Wireframe als basis voor een nieuwe functionele blog

QLEVR doet aan productontwikkeling en productinnovatie. Dit willen ze uitspelen door steeds een totaalervaring voor de bezoeker aan te bieden waarbij ze elke keer zoeken naar een juiste balans tussen beleving, informatiegeving en conversie. Hun blog verder finetunen leek daarbij alvast een goede optie. Vroeger maakten ze voor hun blog gebruik van Zendesk. Omwille van SEO en een betere UX hebben ze nu gekozen voor een meer geintegreerde oplossing.

No.dots, de marketingpartner van QLEVR, leverde een wireframe en een uitgebreide briefing aan om de selfservice pagina’s van Zendesk te migreren voor de merken Aerosleep, Aeromoov en Puckababy. Er werden voor dit project vier wireframes uitgewerkt: een startpagina, een categoriepagina, een detailpagina en een pagina voor de zoekresultaten. Alle functionaliteit werd voor elke pagina in detail uitgeschreven. Ze kozen voor een soort van herbruikbare blokkenstructuur. De webshop biedt immers veel flexibiliteit om de inhoud van de pagina's aan te passen. Voor de detailpagina’s werd gebruik gemaakt van een pagebuilder en ook bij de overige pagina's kan de meeste content vrij ingevuld worden. QLEVR is actief in meer dan 15 landen en de websites ondersteunen vier talen. Heel wat content dus. Daarom was, naast efficientie, ook gebruiksgemak een belangrijke factor.

fluidimg

Technische ingrepen om een betere SEO-value te creëren

Aan de hand van de wireframe implementeerde Studio Emma een geschikte Magento extensie. In functie van een betere SEO-value voorzagen ze ook sitemaps, de nodige ondersteuning voor alternate URL’s om het meertalig aspect op te vangen, een hiërarchische URL-structuur zodat de klant content hubs kan creëren, breadcrumbs en rich snippets.

Deze ingrepen laten toe dat zoekmachines zoals Google de website optimaal kunnen indexeren. Op die manier wordt QLEVR de autoriteit in de zoekmachines op vlak van een goed comfort, veiligheid en ontwikkeling voor baby's en jonge kinderen.

Door gebruik te maken van een redirectplan werd de linkwaarde die opgebouwd werd via Zendesk doorgegeven aan de geintegreerde blog op de verschillende webshops. Daarnaast proberen ze de content zo goed mogelijk te targetten zodat een Duitstalige bezoeker ook op de Duitse blog terechtkomt. Daarnaast werkt de blog ook in combinatie met de language switcher. Komt een bezoeker bijvoorbeeld toch op een artikel terecht dat niet in de juiste taal staat, dan kan er probleemloos tussen de verschillende talen geswitcht worden, zonder dat de bezoeker de pagina opnieuw moet opzoeken.Ook onderling zijn de pagina’s in verschillende talen gelinkt.

De nieuwe blog van QLEVR ondersteunt een aantal belangrijke business drivers. Niet alleen zijn hiermee de fundamenten gelegd voor hun andere twee merken, Fidella en Nonomo waarbij van die laatste de website binnenkort gelanceerd wordt, maar ook aan de klantzijde betekent het een heuse meerwaarde. Klanten krijgen een gericht en to the point antwoord op hun vragen, hun innovatieprojecten krijgen meer ruchtbaarheid, het geeft een boost aan hun marketingcampagnes en de QLEVR community blijft groeien.

Benieuwd?

Ga gerust eens grasduinen op:

Hoe rankt jouw website of webshop in de zoekmachines? Wil je ook beter presteren op SEO-vlak?
Laat het ons weten! We bekijken graag met jou de mogelijkheden.