Nieuwe PIM (Product Information Management) leidt Ventogroup naar efficiënt databeheer

Ventogroup, een familiebedrijf met een rijke geschiedenis in de productie van luchtkanaalcomponenten, beheert voortaan al haar productgegevens op een innovatieve en geavanceerde manier.

Tags:

Pimcore

Dankzij Pimcore kan Ventogroup zich nu richten op het stroomlijnen en centraliseren van hun uitgebreide productassortiment, variërend van verbindingsstukken en bochten tot dakkappen en dakdoorvoeren. 
Met activiteiten in meer dan 45 landen, pakt dit project de complexe uitdaging aan om productgegevens uniform te beheren over de verschillende entiteiten van de Ventogroup

De diversiteit in ERP-systemen en de afwezigheid van een centraal Product Information Management systeem (PIM) leidde Ventogroup naar Studio Emma. Meteen bleek Pimcore hier de ideale matchmaker.

Pilootproject als basislegger

Met een gefaseerde en doordachte aanpak legden we de basis voor een gestructureerde gegevensbeheerstrategie. Daarom startten we eerst met een pilootproject voor Vento Oudenaarde en Vento Nowa Sol. “Zo konden we eerst focussen op wat nodig was voor deze piloot, draagvlak creëren binnen de groep en vervolgens de volgende stappen zetten voor de andere entiteiten”, verduidelijkt Lien Lemberechts, Business Development Manager bij Studio Emma. 

Het project richtte zich dan ook op het creëren van een solide datamodel en een workflow die data verrijking en automatische transities mogelijk maakt, gebaseerd op de volledigheid van de data. Dit zorgde ervoor dat Vento zijn productinformatie gestructureerd kon verrijken en snel inzicht kon krijgen in de status van verschillende productdata.

fluidimg

Integraties for the win

Ventogroup is op eigen houtje aan de slag gegaan met Pimcore's GraphQL API binnen de datahub waardoor ze moeiteloos eigen eindpoints kunnen creëren. Deze stellen hen in staat om integraties met andere systemen te realiseren via een middleware tool.

Dit onderstreept Ventogroup’s vooruitstrevende visie om op een innovatieve en zelfstandige manier hun eigen productgegevens te beheren.

Door intern talent aan te trekken om dit project te leiden, benadrukt Ventogroup ook het belang van betrokkenheid en eigenaarschap bij verandering. Een sleutel tot succes is ongetwijfeld de zelfredzaamheid van hun interne medewerkers. Zo werden ze opgeleid om aan de slag te gaan met de flexibele importtools van Pimcore.

Studio Emma fungeert hierbij als een strategische partner die expertise en training op maat van de klant biedt.

Toekomst met nog meer groeipotentieel

De lancering van dit project markeert ongetwijfeld een nieuw hoofdstuk voor Ventogroup. Eentje waarin data en efficiëntie centraal staan. Met de succesvolle implementatie van deze oplossing en de plannen voor toekomstige uitbreidingen, bewijst Ventogroup dat het klaar is om zijn stevige positie in de industrie te behouden en nog verder te versterken.

Neem zeker een kijkje op: www.ventogroup.com