Tom&Co: PIM/MDM en DAM als echte gamechanger

Pimcore als speerpunt voor een verbeterde time-to-market en gestroomlijnd productbeheer.

Tags:

Pimcore

Voor Tom&Co, waar ooit een PIM-systeem ontbrak, is de komst van Pimcore PIM/MDM en DAM een echte gamechanger. Ze hebben nu een betrouwbare en krachtige bron voor alle productgerelateerde gegevens. Deze koppelt gebruiksgemak aan een integratie met het ERP-systeem en de webshop en biedt functies aan die de efficiëntie enkel maar ten goede komen. 

Gegevens beheren niet van de poes

Voor de realisatie van het PIM/MDM/DAM zwierven de gegevens als loslopend wild door de organisatie. Ze werden ook handmatig beheerd. Helaas was dit een recept voor fouten en een lange time-to-market. Hoewel hun op maat gemaakt ERP-systeem veel gegevens kan bevatten, is het systeem niet geschikt om alle productgegevens optimaal en gebruiksvriendelijk te beheren.

Ook het delen ervan met data consumers zoals de webshop was een horde te ver. De eerste prioriteit van Tom&Co was dan ook een centralisatie van de gegevens die hun bedrijf aansturen en deze makkelijk te beheren en deelbaar te maken.  

fluidimg

De schaapjes op het droge en alles op een rijtje hebben

Door Pimcore als PIM/MDM/DAM te implementeren werden alle productgerelateerde gegevens netjes onder één dak gebracht. Met Pimcore als het episch centrum van productcreatie, wordt het invoeren van gegevens een fluitje van een cent dankzij de out-of-the-box bestandsimport.

We hebben Pimcore gekoppeld aan zowel het ERP-systeem als de webshop om naadloze updates van gegevens mogelijk te maken.

Door het uitgebreide productassortiment van de dierenspeciaalzaak hebben we nog verdere optimalisaties uitgevoerd, zoals het automatisch koppelen van assets en producten, die de efficiëntie verhogen. Zo komt nuttige tijd vrij voor het team die ze aan andere taken kunnen besteden.

Kinderspel voor het Tom&Co team

Met de stroomlijning van Pimcore kon Tom&Co de time-to-market aanzienlijk inkorten. Dit dankzij het importeren van gegevens in bulk en één betrouwbare bron die andere systemen voedt met accurate en steeds actuele gegevens. Gesterkt door de eerste successen met Pimcore, spit het team nu door de mogelijkheden om processen verder te automatiseren en voort te bouwen op het huidig fundament.

“Van wilde datachaos naar een geoliede gegevensmachine: Tom&Co heeft dankzij Pimcore de chaos getemd en zet verder koers naar een perfect gesynchroniseerd ecosysteem, dat tijdlijnen verkort, fouten elimineert en de basis legt voor continue groei.”

De samenwerking met Tom&Co verloopt fantastisch

Zij komen niet alleen met optimalisatieverzoeken en functionaliteitswensen, maar ook met het verhaal erachter. Dit inzicht helpt ons  - als partner - om de scenario's met een scherpe blik te analyseren en passende oplossingen uit te werken.

De nieuwste Pimcore-snufjes prikkelen hun nieuwsgierigheid en wij kijken er naar uit om hen te ondersteunen met de nieuwste innovaties waar ze baat bij hebben.

Deze case vind je ook op de Pimcore-website. Je leest hier het artikel in het Engels.