Zelfbouwmarkt

Slimme keuzesysteem in de leveringsmogelijkheden

Uitdagingen

Zelfbouwmarkt's slimme keuzesysteem in de leveringsmogelijkheden

Bij de aankoop van een product via de webshop, biedt Zelfbouwmarkt één of meerdere levermogelijkheden (ophalen in de winkel, ophalen in het magazijn, thuislevering of een combinatie). Zelfbouwmarkt wenste dit te vertalen in een helder overzicht bij de check-out procedure. Met andere woorden, de uitdaging zit in het bieden van een duidelijk keuzeplatform aan de online koper van de leveringsmogelijkheden van al zijn/haar aangekochte producten.

Oplossingen

Er werd een slim keuzesysteem uitgewerkt in Pimcore die aan de hand van een aantal regels de leveringsmogelijkheden bepaalt. Bij een combinatie aan mogelijkheden krijgt de gebruiker zelf de keuze om een deel op te halen en een deel te laten leveren, of de volledige bestelling op te halen. Indien een aantal producten enkel kunnen worden afgehaald in de winkel of het magazijn, krijgt de gebruiker een duidelijke melding van deze producten. Deze keuze in leveringsmogelijkheid bepaalt het verder verloop van de check- out, zoals de bepaling van de verzendkosten

Resultaten

De online klant bij Zelfbouwmarkt kan via een duidelijk overzicht kiezen tussen meerdere leveringsmogelijkheden. De gebruiker heeft alle informatie over de leveringsmogelijkheden.

 

Zelfbouwmarkt webshop - Pimcore ecommerce project