Metagenics

Een upgrade die telt: de nieuwe online shopervaring voor Bariatric Advantage van Metagenics.

Tags:

E-commerce
Magento

Metagenics, een wereldleider in hoogwaardige micronutritie, heeft weer de krachten gebundeld met Studio Emma voor een ambitieuze upgrade van de webshop van Bariatric Advantage. Onze stevige samenwerking heeft ditmaal geleid tot een volledig nieuwe internationaal georiënteerde en gebruiksvriendelijke webshop die klaar is voor de toekomst. 

Studio Emma bouwde ook de eerste website voor Bariatric Advantage, een online winkel waar mensen die een gastric bypass of maagverkleining ondergaan de nodige voedingssupplementen kunnen kopen. 

De confrontatie met een verouderde Magento-versie en betalingsprovider Adyen die aangaf dat bepaalde acties niet meer ondersteund konden worden, maakten een upgrade van de webshop noodzakelijk. Het was dan meteen ook het moment om enkele andere zaken aan te pakken. Zo werd er gesleuteld aan de abonnementsformule. Het abonnement kon bijvoorbeeld niet automatisch gepauzeerd worden door de abonnees wat vaak leidde tot omslachtige afhandelingsprocedures aan medewerkerszijde. 

Ook het design werd aangepakt zodat er flexibeler met de pagina’s kon omgesprongen worden. 

Starten met een clean sheet

In onderling overleg werd besloten om te starten met een ‘clean sheet-benadering’ en een volledig nieuwe Magento-installatie op te zetten. Heel wat bestaande data, denken we maar aan klanten-, content- en abonnementendata, kon alvast naadloos gemigreerd worden naar de nieuwe versie. 

Bram Vermeulen, Digital Marketing Manager bij Metagenics benadrukt de synergie tussen de twee teams: “Studio Emma kent de ins & outs van het Magento platform en onze pitfalls. Dat zorgde ervoor dat we meteen op de juiste golflengte zaten. Hun pragmatische aanpak, zonder tijdrovende vooranalyses, stelde ons in staat om snel en efficiënt te handelen”. 

“We kennen elkaar al lang. Het fijne aan Studio Emma is dat het niet alleen doeners zijn, maar ook denkers. Ze gaan volledig mee in ons verhaal en zoeken naar de meest efficiënte oplossing binnen de scope die op tafel ligt.”

Nadruk op mobiele verkopen

Een belangrijk onderdeel voor Metagenics was de mogelijkheid om pagina’s flexibel op te bouwen. “Deze vrijheid is cruciaal om bijvoorbeeld landingspagina’s en mobielvriendelijke pagina’s op te maken”, verduidelijkt Bram.

“71% koopt onze producten mobiel. Met een verbeterde mobiele ervaring en een visuele voorstelling die onze abonnementen helder weergeeft, is de webshop nu volledig afgestemd op de behoeften van onze klanten. Sedert de livegang hebben we trouwens  al gemerkt dat de mobiele ervaring is toegenomen”.

Verder is de website volledig cookiecompliant en staat er veel meer content op de website dan voorheen.

Ook het design kreeg een upgrade. De huiskleuren bleven dezelfde, maar zijn veel beter op mekaar afgestemd wat het geheel een dynamische feel geeft. Ook de functionaliteiten werden mee in het designconcept verwerkt.

Generale repetitie en draaiboek voor livegang

Metagenics besloot om zelf de testen uit te voeren tijdens de ontwikkelingsfase. “Studio Emma heeft ons daar altijd in bijgestaan. Voor de livegang hebben ze zelfs een generale repetitie opgezet om de dag zelf zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het moment dat we live gingen zaten alle developers en stakeholders samen rond de tafel. Er was een volledig draaiboek gemaakt, de nodige checks werden gedaan, wat weerom getuigt van hun professionaliteit”, vindt Bram.

De livegang van de nieuwe webshop was dan ook een toonbeeld van efficiëntie. Klantenervaringen bleven ononderbroken en de migratie was onzichtbaar voor de bestaande klanten en de bezoekers. Ook abonnees konden gewoon hun zelfde inloggegevens blijven gebruiken. Het resultaat is een platform dat niet alleen voldoet aan de huidige eisen, maar ook klaar is voor de uitdagingen van morgen.

Wederzijds vertrouwen en professionaliteit

“Onze langdurige relatie met Studio Emma is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en een diepgaand begrip van onze behoeften. Je voelt de professionaliteit en je merkt ook in alles dat e-commerce hun core business is”, meent Bram.

Ondanks hun uitgebreide expertise en ervaring worden ze nog graag gechallenged. Ik denk dan ook dat dit hun kracht is”, besluit hij.

Zelf eens piepen naar het resultaat? bezoek: www.bariatricadvantage.eu