MyComfort24

Studio Emma als ongoing partner voor Magento, nieuwe features, design en UX.

Gesprek met Valerie Janssens, E-commerce Manager MyComfort24

MyComfort24 maakt deel uit van de Colruyt Group en is al meer dan tien jaar de online specialist voor ondergoed. Sinds een tweetal jaar hebben ze ook bedlinnen en badtextiel in hun assortiment. Voor deze uitbreiding drong een rebranding zich op. Het was meteen ook het moment om met hun webshop over te schakelen naar Magento 2 waardoor ze op zoek gingen naar een Belgische Magentopartner om hen daarbij te helpen.

Het verhaal van MyComfort24 begint 13 jaar geleden. MyUnderwear24 is de kleinschalige start van een online bedrijfje met ondergoed, sokken en homewear als corebusiness. Toen ze de productcategorieën bedlinnen en badtextiel overnamen van Collishop veranderden ze niet alleen van naam, maar ook van look & feel.

Er kondigde zich ook net een update aan van hun Magento webshop waardoor ze beslisten om alles in een keer aan te pakken: een nieuwe huisstijl en een migratie naar een Magento 2 shop met een nieuwe frontend. Hiervoor gingen ze op zoek naar een Belgische partner met Magento expertise. Na verkennende gesprekken met verschillende partijen, kozen ze voor Studio Emma.

 

“Tijdens deze eerste fase kregen we heel wat feedback en advies van Studio Emma. Aan de hand daarvan konden we onze requirements afstellen en een inventaris opmaken van wat we wilden realiseren voor de nieuwe webshop”

Voor MyComfort24 was het belangrijk dat er procesmatig werd gewerkt. Ze hadden al een voortraject opgemaakt dat ze samen met Studio Emma konden aftoetsen.

Nieuwe features voor een betere UX en efficiënter beheer

Met de migratie naar Magento 2 maakten ze van de gelegenheid gebruik om heel wat nieuwe features te lanceren. 
“Voor de frontend wilden we een ander type banners en labels die we heel flexibel kunnen aanpassen”, geeft Valerie aan als voorbeeld. “Voor ons is dit al een ware efficiëntieslag en tijdswinst. Ook hebben we bijvoorbeeld een PLP Mouse-over (Product Listing Page nvdr) toegevoegd zodat de bezoeker meteen de andere kleuren en de beschikbare maten kan zien van een product”. 

 

 

Verder werd heel wat aandacht besteed aan de checkout waarbij het gebruiksgemak voor de klant centraal staat. 
In de backend werd vooral heel wat gewijzigd aan de catalogus. Er kwamen immers niet alleen veel meer producten bij, maar ook de bestaande producten werden uitgebreid met veel meer specificaties. Hiervoor werden heel wat attributen bijgecreëerd. Dankzij de handige importtool gebeurt het importeren en exporteren van al deze gegevens voortaan ook veel efficiënter. 

Herkenbare look & feel

Het afchecken van het design verliep ook in verschillende fases. “We zitten met een heel loyaal klantenbestand, dus het was belangrijk dat de nieuwe stijl herkenbaar bleef voor onze klanten”, zegt Valerie. “Aan de andere kant hadden we onze nieuwe categorieën die automatisch zorgen voor een nieuwe leadgeneration”. Het designteam van Studio Emma ontwierp verschillende previews die telkens na intens overleg werden aangepast en bijgestuurd tot het helemaal goed zat.

Nadat alle fases doorlopen waren, kon de nieuwe webshop live gaan. “De eerste maanden hebben we nog wat gestruggeld met verschillende bugs, maar voor ons was dit al een heel boeiende leerfase”, meent Valerie.

 

Studio Emma als ongoing partner

Door hun honger naar verandering en het continue streven naar het nog verbeteren van hun webshop werd al snel een tweede fase van het project gelanceerd. Er werden nog extra features toegevoegd zoals een pop-up ‘Add to cart’.  Andere nieuwe ideeën voor een nog betere UX werden telkens gewikt en gewogen. Ondertussen tekenden ze ook in voor het SE-CURE programma waardoor Studio Emma een ongoing partner is geworden.

“Het maakt dat we heel intens blijven samenwerken met Studio Emma en daar komen heel wat brainstormsessies aan te pas. Maandelijks hebben we een sprint klaar waarbij we de ‘to do’s’ zoveel mogelijk groeperen, maar daar worden vaak nog dingen aan toegevoegd”, zegt ze.

“Studio Emma gaat heel planmatig te werk en daar lopen wij soms tegen aan. Onze drive naar verandering en verbetering is zo groot, dat we zo snel mogelijk resultaat willen zien”, lacht ze. “We zijn nog een jonge speler op de e-commercemarkt en daarom blijven we zoeken naar nieuwe dingen die onze webshop ten goede komen”.

De E-commercemanager geeft toe dat het geen gemakkelijke materie is en het op development vlak soms al ver gaat om bepaalde processen te lanceren of te updaten.

"Studio Emma is voor ons hierin zeker een valabele metgezel. Het is een goede sparringpartner met kennis van zaken die ons verder gidst in de E-commercewereld waar nog zoveel te ontdekken valt”, besluit Valerie.

Zin in een nieuw dekbedovertrek of is je ondergoed aan vervanging toe?
Check dan zeker www.mycomfort24.be