Ceka Preci-Line

Van strakke deadline tot succesvolle oplevering!

Tags:

E-commerce
Magento

Arseus Lab, een toeleverancier van tandlabo’s onderhoudt al jaren een intense samenwerking met Studio Emma. Toen Ceka Preci-Line, een nevenactiviteit van Arseus Lab en gespecialiseerd in kleine onderdelen voor implantaten, dringend een website-update nodig had, richtten ze zich tot Studio Emma. Een beetje schoorvoetend wel, want de deadline was krap, zeer krap. Een uitdaging waar het team van SE zich graag schrap voor zette. 

De bestaande website van Ceka Preci-Line, vol met essentiële en wettelijk verplichte informatie en gebruikersinstructies, was een oud beestje en viel niet meer te upgraden. Toen de hostingfirma aankondigde dat de website offline zou gaan, hadden ze slechts twee maanden tijd om een alternatief te zoeken. Een krappe timing, maar niet onmogelijk. Als vaste partner was het logisch dat ze met dit project naar Studio Emma trokken, weliswaar wat schoorvoetend.

“Een doorlooptijd van twee maanden leek ons een haast onmogelijke opdracht”, begint Mathias Vromman, IT Manager van Arseus Lab. “We waren dan ook enorm opgelucht toen Studio Emma de uitdaging aanging.

Omdat het om een website met veel content in zes talen ging, was er gigantisch veel data om over te zetten. Bij Arseus Lab was het dan ook alle hens aan dek om met volle kracht in te zetten op dat ene project.”

Quasi meteen zat een klein team samen om de grote lijnen uit te zetten en snel te kunnen schakelen. De volgende week waren de timings al vastgelegd en kon het project op kruissnelheid starten.

Op het bestaand Magentoplatform

Met het oog op de toekomst besloten ze de website te laten draaien op het bestaand Magentoplatform van Arseus Lab. Zo kunnen ze de website makkelijk omvormen tot een webshop, mochten ze dit ooit willen. Dat was trouwens het meest complexe gedeelte. Ook door de koppeling met Pimcore zal in een volgende fase alle data van de website via dit systeem beheerbaar zijn. Dat zal niet alleen een enorme tijdsbesparing opleveren, maar ook overzichtelijk en handig zijn voor de interne medewerkers.

Om de deadline te halen werden de requirements laag gehouden. Het design werd afgestemd op het ontwerp van de Arseus Lab webshop, maar met een unieke look.

De deadline voor de launch werd uiteindelijk ruimschoots gehaald. “Het was een zeer intensieve samenwerking met een constante wisselwerking tussen het team van Studio Emma en onze mensen”, zegt Mathias Vromman.

“Zodra een onderdeel ontwikkeld was, begonnen we met testen, gaven we feedback en gingen we meteen verder. Het was de enige manier om zo snel op te leveren.”

Een waardevol partnership 

De jarenlange samenwerking met SE heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van dit project. “We kijken terug op een zeer lange samenwerking”, zegt Mathias. “Studio Emma is altijd heel toegankelijk. De lijnen zijn kort, wat zorgt voor een heel efficiënte samenwerking. Onze verwachtingen zijn voor dit project ruimschoots voldaan. De website doet wat wij ervan verwachten en biedt nog veel mogelijkheden.

"De flexibiliteit die Studio Emma hierbij heeft getoond is indrukwekkend. We weten dat het niet vanzelfsprekend is dat een klant met zo’n verzoek komt.”

Als ongoing partner blijft Arseus Lab investeren in het upgraden en verbeteren van hun webshop. Daarbij hechten ze veel waarde aan het advies van Studio Emma. “Als Magento-partner kennen ze het product als geen ander. We hebben altijd veel ideeën, maar het is waardevol om deze te toetsen aan een partij die je producten kent en die meedenkt. Vroeger werkten we meer op een ad-hoc basis, maar nu bundelen we alles in sprints waardoor we veel meer vraagstukken gestructureerd kunnen aanpakken.”

Arseus Lab levert een viertal sprints per jaar met requirements. Elke sprint duurt drie tot vier maanden. Na een grondige bespreking, volgen de ontwikkeling, een testfase en uiteindelijk een productie-update. Meestal gaat het om extra functionaliteiten voor de website die de klantenervaring verbeteren. “De laatste verbetering kwam er overigens in samenspraak met onze klanten”, legt Mathias uit. “De site wordt gebouwd vanuit de visie van de leverancier, maar klanten hebben soms een andere kijk op bepaalde functionaliteiten. Door de klant hierbij te betrekken, creëren we ook van onze kant een mooi marketing-technisch verhaal.”

Een partner die meedenkt

Een meedenkende partner is cruciaal voor Arseus Lab. “Studio Emma heeft veel verschillende profielen in huis waardoor ze bijvoorbeeld op analytisch vlak vragen stellen waar wij niet meer bij stilstaan omdat we er middenin zitten. Door de dingen vanuit een andere invalshoek te bekijken, blijven wij ook scherp en kunnen we bijsturen waar nodig.”

Volgens Arseus Lab onderscheidt Studio Emma zich door haar creativiteit en flexibiliteit.

“Ze zijn niet zomaar een derde partij of een leverancier, maar een echte partner”, meent hij. “We werken voortdurend samen en dat is ook nodig. We hebben iemand nodig die meedenkt met onze business en het volledige plaatje in ogenschouw neemt.”

En we gaan door

De volgende fase van de Ceka Preci-Line website, namelijk de vertaling naar zes andere talen is intussen ook voltooid. De laatste stap is het koppelen van de Ceka Preci-Line webshop aan Pimcore zodat het beheer van alle data op één centrale plaats gebeurt en binnen hetzelfde team van Arseus Lab.

Het verhaal van Arseus Lab en Studio Emma is dan ook een mooi voorbeeld van wat je kan bereiken met een sterke samenwerking. Ga naar https://www.ceka-preciline.com/ en merk zelf hoe deze website niet alleen de huidige behoeften invult, maar ook helemaal klaar is voor de toekomst.

Wil je, net als Arseus Lab, ook de kracht van een betrouwbare digitale partner ontdekken? Zet de volgende stap in jouw online avontuur en neem contact met ons op!