Databeheer met Pimcore

Help! Mijn data zit overal verspreid. Wat nu? We kunnen je al meteen geruststellen. Pimcore is het ideale MDM (Master Data Management) platform om al je data te centraliseren. Studio Emma biedt deze out-of-the-box oplossing aan zodat je alle touchpoints in je onderneming met elkaar kan verbinden. Uiteraard kan je Pimcore ook inzetten als PIM-systeem (Product Information Management), wat een onderdeel is van het MDM-gebeuren.

Pimcore Logo

Pimcore: voor jouw databeheer en zoveel meer

Pimcore is een heel sterk en veelzijdig platform dat erin slaagt om een krachtige CMS* te combineren met een PIM/DAM*-systeem en vervolgens al die productinfo en assets (video’s, technische fiches, afbeeldingen, downloads, e.a.) op een gestructureerde manier weer te geven en te ontsluiten. Zo kunnen we als het ware één systeem aanbieden waarmee je alles kan doen, bijvoorbeeld:

 • het centraliseren van data
 • het beheren van, eventueel gepersonaliseerde, content voor de website
 • het opzetten van een webshop of e-commerce platform
 • het publiceren van gegevens via de web-to-print-functie
 • enz.

Net omdat Pimcore zo multi-inzetbaar is, is het de meest verdienstelijke en volwaardige tool waarvoor we konden kiezen. Pimcore is zo de oplossing bij uitstek om elke klant een efficiënte en kwalitatieve onestopshop-ervaring aan te bieden voor om het even welk digitaal project.

* CMS: Content Management System
* PIM: Product Information Management
* DAM: Digital Asset Management
* MDM: Master Data Management

De troeven van Pimcore

Naast MDM en PIM heeft Pimcore nog veel meer troeven in huis. Dat alles maakt Pimcore een uiterst geschikt platform om al je digitale noden om te zetten in krachtige oplossingen die je bedrijfsresultaten positief beïnvloeden.

Databeheer met Pimcore

Inzetbaar als een heel gebruiksvriendelijk CMS (Content Management Systeem)

Databeheer met Pimcore

Medewerkers sales, IT, marketing, financiën, … hebben rechtstreeks toegang tot de meest actuele bedrijfsdata en kunnen die via de webinterface beheren en actualiseren.

Databeheer met Pimcore

Een DAM oplossing (Digital Asset Management) die al je digitale content en assets zoals logo’s, afbeeldingen, video’s, presentaties, enz. organiseert.

Databeheer met Pimcore

Bruikbaar voor Web2Print dankzij features die informatie verwerken tot een grafisch eindproduct.

Databeheer met Pimcore

Beschikbaar als e-commerce platform.

Contacteer ons
Kennis is macht, samenwerken is kracht

onbekend

Pimcore interface

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Al zijn je plannen groots en ambitieus, toch starten we graag doortastend en klein. In eerste instantie willen we ervoor zorgen dat al je data juist zit. Dat kan onder andere door data toegankelijk te maken voor verschillende systemen of data te verrijken door Pimcore bijvoorbeeld in te zetten als tussenschakel tussen een ERP-systeem en een webshop.

Meestal starten we dan ook met een MDM/PIM/DAM systeem waarbij we niet alleen heel snel een tastbaar resultaat hebben, maar we ook de ‘quick wins’ voor je onderneming belichten. Studio Emma begeleidt je in het migreren van alle data in Pimcore en zorgt er, met onder meer gepersonaliseerde handleidingen voor dat je de werking snel onder de knie hebt (of we zorgen zelf voor onder andere de input van alle data als je dit wenst).

Door ermee aan de slag te gaan en het product te verkennen, ontdek je snel nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten. Op basis daarvan kunnen we Pimcore verder moduleren en eventueel uitbreiden met maatwerk. We zetten als het ware de sterktes van Pimcore in op de juiste plaats zodat jij er maximaal voordeel uithaalt voor je business. Don’t worry, ondertussen kennen we je ook. Daarom staan we je graag bij met gericht advies en schetsen we een duidelijk beeld van wat je kan en mag verwachten.

Pimcore Asset Interface

Studio Emma is een expert

Studio Emma is Pimcore Gold Partner en voorlopig de enige in België. Dat betekent dat wij vertegenwoordigd zijn door een sterk team van gecertificeerde front- en backend developers. Onze data analisten ontzorgen je door je te helpen met de data ordentelijk en bovenal correct te structureren. Project managers ondersteunen de organisatie van je project en pakken regelmatig uit met vernieuwende cases.

Op basis van onze expertise en kennis van datamodellering maken wij samen met jou een model op maat van jouw bedrijf. Hier gaat steeds een grondige analyse aan vooraf waarbij we je producten en bedrijfsprocessen leren kennen. Bij het integreren van meerdere systemen, zoals ERP-systemen als SAP, Exact, Navision, enz. laten we onze technische kennis spreken om ervoor te zorgen dat deze integratie vlot kan gebeuren. We zorgen er als het ware voor dat alles onder de motorkap goed zit zodat hetgeen je wil aanbieden op een website, publiceren in een catalogus of verkopen via een webshop of e-commerce platform perfect wordt weergegeven aan de eindconsumer.

 

 

Enkele hands on-voordelen die het systeem eenvoudig en gebruikvriendelijk maken zijn:

 • Het actualiseren van content op een website via een eenvoudig, snel en gemakkelijk CMS
 • Het beheer van productinfo zoals, foto’s, video’s, technische fiches, teksten en vertalingen via PIM
 • Het beheer van bijvoorbeeld een pre-product lifecycle via Workflow.
 • Het maken van gepersonaliseerde folders of catalogen met de web-to-print functionaliteit.
 • Het perfectioneren van de Customer Experience & Engagement voor je klant.
 • Het creëren van inhoud voor verschillende kanalen en devices.
 • Het E-commerce framework van Pimcore inzetten als webshop.
 • Het eenvoudig opmaken en versturen van nieuwsbrieven dankzij Marketing & Campaign Management.
 • Je bezoeker gepersonaliseerde content aanbieden via Targeting & Personalisatie.
 • Het eenvoudig ontsluiten van data naar allerlei kanalen via de Datahub.
 • Makkelijk importeren van data via de standaard Importtool.
 • Via extensies kan extra functionaliteit aan het pakket worden toegevoegd.

Nog meer weten over Pimcore? https://pimcore.com/nl

Tijdswinst & efficiëntie

Door elke vorm van data te consolideren op één centrale plaats verhoog je de efficiëntie van verschillende bedrijfsprocessen met een enorme tijdswinst als gevolg. Daarnaast biedt Pimcore ook een resem functionaliteiten aan om je data gebruiksvriendelijk te beheren en te verrijken.

Centraal databeheer

Met Pimcore kan je een allround digitale ervaring creëren en beheren. Het ganse traject van het ontstaan van data tot het moment dat een gebruiker je data ziet, kan worden ondergebracht en gecentraliseerd in Pimcore.

Verminderen foutenlast

Pimcore fungeert als ‘single source of truth’ die alle andere actieve systemen in je bedrijf gaat voeden. Als alle info in Pimcore juist en intact is, wordt al deze info op een correcte manier ontsloten naar alle andere systemen die connecteren met Pimcore.

Open source

Pimcore is een wijdgedragen open source systeem dat is ontworpen om bedrijven controle te geven over al hun bedrijfsprocessen en dit in combinatie met een operationele efficiëntie en een onbeperkte connectiviteit met andere systemen.