Databeheer met Pimcore

Help! Mijn data zit overal verspreid. Wat nu? We kunnen je al meteen geruststellen. Pimcore is het ideale PIM (Product Information Management), maar ook MDM (Master Data Management) platform om al je data te centraliseren. Het biedt een holistische benadering van content management, digital asset management en product information management, allemaal verpakt in één veelzijdige oplossing. Studio Emma biedt deze out-of-the-box oplossing aan zodat je alle touchpoints in je onderneming met elkaar kan verbinden.

Pimcore: voor jouw databeheer en zoveel meer

Eén systeem waarmee je alles kan doen.

1. Centraliseren van data

Pimcore fungeert met zijn PIM/MDM als een centrale hub voor alle productgerelateerde informatie, gaande van legal informatie over sales- en marketinginformatie tot technische specificaties. Dit voorkomt dat data verspreid raakt over verschillende afdelingen en systemen, wat kan leiden tot inconsistente gegevens.

2. Creëren van een 360° view op klantdata

Door klantdata en -activiteiten van verschillende bronsystemen samen te voegen biedt het open source CDP (Customer Data Platform) een consistent en uniform beeld van alle gerelateerde gegevens, met als doel klanten te segmenteren om zo gepersonaliseerde content aan te bieden.

3. Implementeren van goedkeuringsworkflows

Met Pimcore stel je workflows in voor het goedkeuren van nieuwe productinformatie of wijzigingen. Dit zorgt ervoor dat informatie pas wordt gepubliceerd nadat deze is gecontroleerd en goedgekeurd, wat helpt bij het handhaven van nauwkeurigheid en consistentie. Dit is slechts één voorbeeld van de vele workflow-mogelijkheden die Pimcore te bieden heeft.

4. Beheren van digitale assets

Beheer moeiteloos digitale assets zoals afbeeldingen, video's en documenten in een volledig geïntegreerd DAM-systeem. Het kan elk type en elke hoeveelheid digitale activa integreren, consolideren en beheren.

5. Inzichten opmaken door middel van rapportage

Pimcore-rapporten bieden tools aan om data te beheren, door inzichten te geven in de verrijkingsgraad van omschrijvingen, afbeeldingen, vertalingen, etc. 

6. Importeren en exporteren van data

Pimcore ondersteunt met zijn Datahub het importeren en exporteren van productinformatie in verschillende indelingen, wat handig is voor het importeren van gegevens vanuit andere systemen en voor het delen van gegevens met externe partners via onder andere een flexibele opzet van GraphQL endpoints.

7. Webpagina’s opmaken

Het CMS (Content Management System) biedt een WYSIWYG-omgeving aan om zelf content/webpagina’s vorm te geven. Door de combinatie met de gestructureerde data via het PIM/MDM kunnen krachtige oplossingen worden gebouwd. Zowel pure headless content-delivery aanpak als een volledig geïntegreerde website in Pimcore zijn mogelijk. 

8. Genereren van documenten

Vanuit het CMS dat templates combineert met gestructureerde data kan dan weer verder worden gewerkt om via de web-to-print functionaliteit printklare PDF-documenten te genereren zoals technische fiches, safety data sheets, product data sheets, handleidingen, etc. 

9. Commerce

Het is ook mogelijk om met Pimcore zowel B2C als B2B e-commerce oplossingen te creëren. Deze optie stellen we voor als Shopware, Magento of Adobe Commerce voor jouw project geen goede fit betekent.

 

Net omdat Pimcore zo multi-inzetbaar is, is het de meest verdienstelijke en volwaardige tool waarvoor we konden kiezen. Pimcore is zo de oplossing bij uitstek om elke klant een efficiënte en kwalitatieve one-stop-shop-ervaring aan te bieden voor om het even welk digitaal project.

Contacteer ons nu om te beginnen aan jouw datagedreven reis met Pimcore.

De troeven van Pimcore

Databeheer met Pimcore

Inzetbaar als een heel gebruiksvriendelijk CMS (Content Management Systeem)

Databeheer met Pimcore

Medewerkers sales, IT, marketing, financiën, … hebben rechtstreeks toegang tot de meest actuele bedrijfsdata en kunnen die via de webinterface beheren en actualiseren.

Databeheer met Pimcore

Een DAM oplossing (Digital Asset Management) die al je digitale content en assets zoals logo’s, afbeeldingen, video’s, presentaties, enz. organiseert.

Databeheer met Pimcore

Bruikbaar voor Web2Print dankzij features die informatie verwerken tot een grafisch eindproduct.

Databeheer met Pimcore

Beschikbaar als e-commerce platform.

Contacteer ons
Het Pimcore Platform is de enige enterprise Open Source software voor het beheren van alle digitale data en klantervaringen, voor elk kanaal en apparaat.

Pimcore interface

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Al zijn je plannen groots en ambitieus, toch starten we graag doortastend en klein. In eerste instantie willen we ervoor zorgen dat al je data juist zit. Dat kan onder andere door data toegankelijk te maken voor verschillende systemen of data te verrijken door Pimcore bijvoorbeeld in te zetten als tussenschakel tussen een ERP-systeem en een webshop.

Meestal starten we dan ook met een MDM/PIM/DAM systeem waarbij we niet alleen heel snel een tastbaar resultaat hebben, maar we ook de ‘quick wins’ voor je onderneming belichten. Studio Emma begeleidt je in het migreren van alle data in Pimcore en zorgt er — onder meer met gepersonaliseerde handleidingen — voor dat je de werking snel onder de knie hebt (of we zorgen zelf voor onder andere de input van alle data als je dit wenst).

Door ermee aan de slag te gaan en het product te verkennen, ontdek je snel nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten. Op basis daarvan kunnen we Pimcore verder modeleren en eventueel uitbreiden met maatwerk. We zetten als het ware de sterktes van Pimcore in op de juiste plaats zodat jij er maximaal voordeel uithaalt voor je business. Don’t worry, ondertussen kennen we je ook. Daarom staan we je graag bij met gericht advies en schetsen we een duidelijk beeld van wat je kan en mag verwachten.

Pimcore Asset Interface

Studio Emma is een expert

Studio Emma is Pimcore Gold Partner, als eerste in België. Dat betekent dat wij vertegenwoordigd zijn door een sterk team van gecertificeerde front- en backend developers. Onze data analisten ontzorgen je door je te helpen met de data ordentelijk en bovenal correct te structureren. Project managers ondersteunen de organisatie van je project en pakken regelmatig uit met vernieuwende cases.

Op basis van onze expertise en kennis van datamodellering maken wij samen met jou een model op maat van jouw bedrijf. Hier gaat steeds een grondige analyse aan vooraf waarbij we je producten en bedrijfsprocessen leren kennen. Bij het integreren van meerdere systemen, zoals ERP-systemen als SAP, Exact, Navision, enz. laten we onze technische kennis spreken om ervoor te zorgen dat deze integratie vlot kan gebeuren. We zorgen er als het ware voor dat alles onder de motorkap goed zit zodat hetgeen je wil aanbieden op een website, publiceren in een catalogus of verkopen via een webshop of e-commerce platform perfect wordt weergegeven aan de eindconsumer.

 

Nog meer weten over Pimcore? https://pimcore.com/nl

Tijdswinst & efficiëntie

Door elke vorm van data te consolideren op één centrale plaats verhoog je de efficiëntie van verschillende bedrijfsprocessen met een enorme tijdswinst als gevolg. Daarnaast biedt Pimcore ook een resem functionaliteiten aan om je data gebruiksvriendelijk te beheren en te verrijken.

Centraal databeheer

Met Pimcore kan je een allround digitale ervaring creëren en beheren. Het ganse traject van het ontstaan van data tot het moment dat een gebruiker je data ziet, kan worden ondergebracht en gecentraliseerd in Pimcore.

Verminderen foutenlast

Pimcore fungeert als ‘single source of truth’ die alle andere actieve systemen in je bedrijf gaat voeden. Als alle info in Pimcore juist en intact is, wordt al deze info op een correcte manier ontsloten naar alle andere systemen die connecteren met Pimcore.

Open source

Pimcore is een wijdgedragen open source systeem dat is ontworpen om bedrijven controle te geven over al hun bedrijfsprocessen en dit in combinatie met een operationele efficiëntie en een onbeperkte connectiviteit met andere systemen.